09:33, pon, 29. Apr

VIDEO in FOTO: Pustna povorka Fašank 2024 v Dupleku uspela





V Dupleku so ponovno pripravili veliko pustno povorko Fašank, danes bodo dobili tudi novega admirala dupleške mornarice.

Povorko, ki se je odvila od gramoznice pa vse do prireditvenega prostora, smo ujeli sredi dogajanja.

Spet se je nabralo polno zanimivih skupinskih mask, brez katerih si povorke v Dupleku ne moremo predstavljati. Ena od teh je prav Dupleška mornarica, ki jo vodi admiral. Na krovu ima mornarje in mornarke ter krmarke in krmarje. Danes pa se je moral z vodstvenega mesta posloviti stari admiral, saj na fašanku izberejo novega admirala.

Zanimive so bile tudi druge skupinske maske. Splavarji in rancarji so tudi eni tistih, ki so redno na povorki.

Prav tako tudi cigani, ki so že pred povorko plesali, najmlajša dva pa sta pobirala “denar”, deklica pa je še vedeževala iz karte, kjer so bili zanimive prerokbe in napovedi.

Tam sta bila tudi ženin in nevesta s svati. Ona iz  Spodnjega Dupleka, on  pa iz Zgornjega Dupleka, ljubezen pa je našla pot do njiju, so nam povedali.

Polarni medvedi so pazili na svoj led, da se ne bi stopil in med povorko tudi tekali naokoli in se spuščali po ledenem toboganu. Prav tako tudi letos ni šlo brez  brez kurentov in mask, ki opozarjajo na aktualno dogajanje v državi, ter še mnogo drugih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.