04:44, ned, 19. Maj

VIDEO in FOTO: Slovesno odprli razstavo idejnih načrtov poslikave v Študentskem Domu 1





V Študentskih domovih Univerze v Mariboru, so v prostorih Centra avle, svečano odprli razstavo idejnih načrtov poslikave v Študentskem Domu 1.

Razstava predstavlja kreativne in inovativne predloge umetniške poslikave notranjosti Študentskega Doma 1, ki je pomemben del Univerze v Mariboru Študentskih Domov. Zidovi na hodnikih skupnih prostorov prenovljenega Doma 1 na Tyrševi ne bodo ostali prazni. “V Študentskih domovih Maribor smo se namreč že lani meseca junija odločili dati priložnost stanovalcem in študentom UM, da izrazijo svojo ustvarjalnost in tihe stene preoblikujejo v glasno simfonijo barv,” so povedali v ŠD UM, diretor Borut Gaber pa je na današji otvoritvi izpostavil, da si želijo, da bi bilo življenje v domovih lepo in prijetno.

K temu Gaber dodaja, da je izbor plod dela komisije, pred katero je bila težka odločitev.

Študentje so imeli priložnost izraziti svojo umetniško vizijo in prispevati k estetskemu dojemanju prostorov, kjer preživljajo pomemben del svojega študentskega življenja. Zmagovalni idejni načrt je izdelal študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Marko Matko Ficko.

Še nekaj foto utrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.