09:42, pet, 26. Apr

VIDEO: Inovacija podjetja z Mute bo gasilcem olajšala delo in prihranila čas





Namesto, da gasilske cevi navijajo ročno, lahko gasilci po novem uporabljajo prenosno baterijsko napravo, namenjeno zvijanju in pranju gasilskih cevi, ki jo je razvilo podjetje na Muti. Več pa v spodnjem prispevku.

Mlado in sveže ustanovljeno koroško podjetje Inovat, d.o.o., je razvilo prenosno baterijsko napravo, namenjeno zvijanju in pranju gasilskih cevi, ki bo gasilcem po končanih intervencijah precej olajšala delo in prihranila čas. Tehnični direktor podjetja Peter Ješovnik z Mute, se sicer že dve desetletji let ukvarja z elektroinštalaterstvom. Zaupal nam je, da se je po tem ko je okolica opazila, da izdeluje tudi inovativne izdelke, po naključju srečal z gasilci na Muti, s katerimi so skupaj prišli do ideje, da s svojo inovativnostjo pomaga še njim.

Navezujejo stike tudi z društvi v tujini 

Poudari, da podobne naprave že obstajajo, a so dosti večje posledično pa neprimerne za teren in cenovno težje dostopne prostovoljnim gasilskim društvom, zato se ne obnesejo toliko. Zato je Ješovnik skupaj z gasilci napravo prilagodil potrebam. Poleg vseh slovenskih gasilskih društev, s katerimi že navezujejo stike, saj si želijo, da njihov izdelek kot prvo pričnejo uporabljati v Sloveniji, interes zanj kažejo tudi v tujini, predvsem v Avstriji, pa tudi na Madžarskem in Hrvaškem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.