20:54, tor, 7. Maj

VIDEO: Janja Garnbret začela priprave na novo olimpijsko sezono





Ob začetku priprav na novo sezono je najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret obiskala nedavno odprt največji plezalni center v Slovenski Bistrici. Dejala je, da jo veseli odprtje tako obsežnega centra in da bo zagotovo kdaj tudi trenirala v njem. Med novo sezono, v kateri bo med drugim v Parizu branila naslov olimpijske prvakinje, bo imela priložnost izkoristiti vse prednosti novega plezalnega centra.

Olimpijska zmagovalka iz Tokia je izkoristila obdobje od konca prejšnje sezone tudi za azijsko turnejo, ki je vključevala obiske v Hongkongu, Singapurju in Šanghaju. V teh mestih uživa veliko podporo oboževalcev, zato se je odločila, da se jim želi zahvaliti za njihovo podporo, še posebej zaradi odsotnosti na letošnjih tekmah svetovnega pokala po poškodbi. Pred časom se je že kvalificirala na olimpijske igre z zmago na svetovnem prvenstvu v Bernu, kar je še dodatno olajšalo njeno odločitev za odhod na Daljni vzhod.

Garnbretova je s pripravami na novo sezono pričela 3. novembra, pred tem pa si je vzela čas za psihični in fizični počitek. Njena ekipa je do prve aprilske tekme svetovnega pokala že pripravila načrt, ki predvideva trd trening do takrat.

“Tekmovala bom nekako tako kot v minuli sezoni pred svetovnim prvenstvom in podobno kot pred igrami v Tokiu. Do prve tekme aprila v Šanghaju bodo na vrsti samo treningi, ki jih bom večinoma opravila na Verdu, nekaj pa tudi v Innsbrucku. Vmes odhajam še na priprave na Japonsko,” je pojasnila 24-letnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu. Kljub dvema mesecema počitka se počuti fizično precej dobro.

Poleg tega je izrazila zadovoljstvo, da je poškodba, ki ji je preprečila začetek prejšnje sezone, popolnoma pozabljena. Zdi se ji, kot da se je to zgodilo že pred dvema letoma.

“Poškodba je bila zame nekaj pozitivnega”

Presenetila je tudi z izjavo, da se spominja poškodbe s pozitivnimi občutki, saj ji je prinesla veliko. Naučila se je veliko o sebi in treningu, saj prej ni imela takšnih izkušenj. “Moj trener je moral od poškodbe naprej narediti nov načrt treningov, saj sem lahko plezala le po eni nogi in takrat sva dobila veliko novih idej za treninge v prihodnosti. Tudi to bova vključila v trening za letošnjo sezono,” je izjavila najboljša športna plezalka na svetu, ki se zaveda, da se raven konkurence vsako leto dviga. Kljub temu, da se sooča z močnimi tekmicami, je odločena, da bo vztrajala s trdim delom in si prizadevala ohraniti prednost pred njimi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.