02:32, pon, 29. Apr

VIDEO: Je bila odpoved poklicnega gasilca neupravičena?





Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je razkril primer domnevne neupravičene odpovedi delovnega razmerja sindikalnemu zaupniku na mariborskem letališču, ki ga trenutno upravlja državna DRI. Generalni sekretar sindikata David Švarc je izrazil zaskrbljenost nad praksami delodajalcev.

Po Švarčevih besedah je sindikalni zaupnik, ki je bil odpuščen iz krivdnih razlogov, šokiran nad delodajalčevimi dejanji, ki naj bi sledila vzorcu, ki postaja vse bolj pogost v Sloveniji. Švarc je opozoril na dolgotrajne sodne postopke, med katerimi so sindikalni predstavniki odstranjeni od zaposlenih, kar delodajalcem zagotavlja mir.

Švarc je napovedal, da bodo vložili tožbo v tem primeru, saj menijo, da delodajalec ni upošteval njihovega mnenja glede izreka ukrepa. Prav tako naj ne bi upoštevali mnenj neposrednih vodij in koordinatorjev požarne varnosti, ki so podprli odpuščenega gasilca.

Ludvik Pavlovič je dejal, da je bil odpuščen 17. februarja med opravljanjem požarne straže, pri čemer je trdil, da je delo opravljal v skladu s pravili. Poudaril je, da je večkrat opozarjal na nepravilnosti na letališču, vendar delodajalec ni ukrepal.

Na DRI so zanikali povezavo med sindikalnim udejstvovanjem in odpovedjo delovnega razmerja.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.