06:24, čet, 25. Apr

VIDEO: Jutri lahko vstopite v KPD, nekdanje mariborske zapore





Jutri od 16h dalje lahko vstopite v nekdanje mariborske zapore in preverite kdo in kako želi obujati tega spečega velikana. Študentje, ustvarjalci, arhitekti in podjetniki bodo predstavljali svoje vizije, v okviru dveh evropskih Urbact projektov: 2nd Chance in Creative spirits. Idej je veliko, a denar za realizacijo je pod vprašajem.

V okviru evropskega projekta 2nd Chance (Druga priložnost) so člani več delovnih skupin oblikovali ideje za oživitev nekdanje moške kaznilnice – KPD. Prepričani so, da zgodovinsko tako pomembna stavba, v kateri je bil nekoč zaprt celo nekdanji predsednik Tito, preprosto ne sme biti prazna in ne sme propadati. Denarja za obnovo (še) ni. Predvideni najnižji možni strošek za zagotovitev najnujnejših pogojev, preden bi lahko prostore KPD zapolnili s kulturnimi ali podjetniškimi dejavnostmi, so ocenili na okoli 500.000 evrov. Odločitev o tej investiciji bo prepuščena mariborskim mestnim svetnikov. S pripravljenim naborom idej pa so se odločili seznaniti širšo javnost. Jutri bodo odprli vrata spečega velikana vrata, program dogajanja pa so povezali s še enim evropskim projektom – Creative spirits, s katerim želijo pritegniti ustvarjalne in družbeno odgovorne podjetnike. Podrobnosti v video izjavi Andreje Budar iz Projektne pisarne MO Maribor.

Četrtkov festival prebujanja spečega velikana se bo zaključil z umetniškim, svetlobno-zvočnim performansom Mojce Kasjak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.