13:35, pet, 29. Mar

VIDEO: Katja Gönc odstopila s položaja direktorice Zavoda za turizem Ptuj





Direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Katja Gönc, je na današnji seji Sveta zavoda, kjer je bilo govora tudi o očitkih, da je bila v konfliktu interesov, ko je izvajalec programa v Karnevalski dvorani ponujal izključno vino njenega brata, podala odstopno izjavo.

Seja sveta Zavoda za turizem Ptuj
Seja sveta Zavoda za turizem Ptuj

Pred tem je dejala, da uspešne zgodbe ne nastanejo same. Prepričana je, da so za njimi vedno ljudje. “Na zavodu smo vedno povezovali kvalitetno ponudbo in na to kažejo številni uspešni rezultati. Turizem vidim kot priložnost za Ptuj. Ker imamo izjemne ljudi in imamo ponudbo, ki je zanimiva za ves svet. Zato sem z veliko energije in vizije postavljala ta zavod. S sodelavkami in sodelavci smo ustvarili odlične odnose, ciljno usmerjeno in zagnano delovno klimo. Čudovit tim, ki mu bom vedno hvaležna, da smo začeli s strateškim pozicioniranjem ptujskega turizma v Sloveniji in v svetu. V kratkem času smo vzpostavili dobro delujočo institucijo, ki je sposobna Ptuj umestiti med najboljše mestne destinacije. To je bil ves čas moj namen. Ne delo, ampak strast in poslanstvo,” je dejala Gönčeva in dodala, da so
obtožbe proti njej brez vsake osnove, tako s strani županje kot ulice. “Očitno sem mestni politiki prikladna tarča, da pokažejo svojo odločnost. Da za nežnim obrazom stoji odločna politika. Pri tem dvomim, da se v vodstvu občine zavedajo, čigavo agendo s tem pravzaprav uresničujejo,” je še povedala Gönčeva.

Seja sveta Zavoda za turizem Ptuj
Seja sveta Zavoda za turizem Ptuj

Zato Gönčeva ne sprejema subjektivne in ne objektivne odgovornosti za izbor izvajalca v Karnevalski dvorani. “Z izborom vina na šanku nimam nič. Prihajam pa iz vinarske družine in na to sem ponosna. Upam, da bodo arhitekti te gonje ptujskemu turizmu dali vsaj delček te vizije, ki jo čutim globoko v srcu, in smo jo uspeli preliti v strateške dokumente, v organizacijsko kulturo zavoda in v vrsto dobrih odnosov v mestu. V vseh teh dneh sem poizkušala prenašati obtožbe, komentarje in laži, misleč na zavod in na to, kar poizkušamo narediti za ptujski turizem. A tega več ne morem, ker vidim, da sem preveč pripravna tarča za politične arhitekte ozadij. Oblast pač stopi v glavo,” je zaključila Katja Gönc svoje videnje in prepričanje, da ni naredila nič narobe.

Več podrobnosti o današnji seji sveta Zavoda za turizem in odstopu Gönčeve, pa v priloženem video prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.