19:18, sre, 24. Apr

VIDEO: Klub Mariborskih študentov kuhal za brezdomce





Klub mariborskih študentov je v Zavetišču na Šentiljski cesti pripravil večerjo za brezdomce. Študentje so v zavetišču skušali poustvariti praznično vzdušje in za en večer brezdomcem pripraviti praznično večerjo.

Praznična večerja za brezdomce
Praznična večerja za brezdomce

December je praznični mesec, ko se ob večerih zberemo v krogu družine, skupaj preživljamo proste ure, se obdarujemo in skupaj pripravimo praznično kosilo ali večerjo. Vendar vsi nimajo te možnosti. So ljudje, ki nimajo družine, nimajo prijateljev, nimajo denarja in te sreče, da bi praznike preživljali na toplem ob dobri hrani. Klub Mariborskih študentov je tako prepričan, da je čas, da naučijo mlade sprejemati vse in da na svet začno gledati s socialnimi lečami. Tako bodo venomer pripravljeni polepšati dan sebi in drugim.
Projekt Siti lakote je tako v svoji krstni izvedbi prispeval k praznični večerji za brezdomce. V naslednjih letih pa bo, kot kaže, doživel nadaljevanje v nekoliko drugačni obliki. Več o tem pa v priloženem videu razloži vodja projekta Nina Cigale.

Študenti želijo s projektom, pri katerem jim je pomagala tudi restavracija Mango, vzpodbuditi medgeneracijsko druženje, predvsem z ljudmi, ki niso vsakodnevno v naših krogih in tako razbijajo stigme ter stereotipe, ki so še vedno preveč vpeti v našo družbo. Zato ne čudi, da vodstvo zavetišča takšne projekte, pričakovano, sprejema z odprtimi rokami. Sicer pa je vodja zavetišča, Simon Žvajkar prepričan, da Mariborčani in Mariborčanke imajo socialni čut, saj je zavetišče velikokrat deležno zunanje pomoči. Več v priloženem videu.

Kljub vsemu pa nikdar ni odveč, da imamo ves čas v mislih, ne samo decembra, da so med nami ljudje, ki nimajo družine, nimajo prijateljev, nimajo denarja in te sreče, da bi praznike preživljali na toplem ob dobri hrani.

Priprava sladice za brezdomce
Priprava sladice za brezdomce

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.