23:41, čet, 28. Mar

VIDEO: Ko spimo, delavci zimske službe Nigrad plužijo





Okrog 60 vozil skupaj s kooperanti zimske službe Nigrad in 65 ljudi, je včeraj skrbelo, da je delo zimske službe potekalo tekoče. Obiskali smo jih na terenu in preverili kako vse skupaj poteka, prav tako pa spoznali tudi na kakšne težave – nemalokrat – naletijo.

Kako poteka delo in na katere težave naletijo smo od 21:00 dalje spremljali tudi mi. Več v videu:

Delavce zimske službe Nigrad sneg ni presenetil

Sneženje in led nista presenetila 65 delavcev zimske službe Nigrad, ki so včeraj od 12:00 naprej intenzivno čistili ceste in pločnike. Še 25 delavcev pa je bilo v stalni pripravljenosti, v primeru žleda.

Okrog 20:30 smo vstopili v Center za nadzor in upravljanje z javno mestno infrastrukturo, v t.i. glavno pisarno, kjer je glavni dežurni vodja spremljal potek izvajanja zimske službe. Kot je za BK TV pojasnil vodja zimske službe Nigrad Jože Planinc, se delo na terenu spremlja oz. vodi in nadzira iz pisarne. “Pred seboj na ekranu imamo vsa glavna križišča, in nam pokaže določeno sliko stanja na cestah, prav tako pa si lahko točno določi lokacijo ceste, ki jo po GPS – ju spremljamo in vsa vozila na terenu, ki so v tistem trenutku,” nam pove Planinc.

Jože Planinc, vodja zimske službe Nigrad
Jože Planinc, vodja zimske službe Nigrad

Po njegovih besedah so imeli v petek 13. januarja dosti dela. Sneg jih ni presenetil, je pa ob tem izposatvil, da je presenetil bolj voznike avtomobilov, ki kljub vsem napovedim, da bo snežilo, niso bili “zimsko pripravljeni”. “Nekateri vozijo prepočasi, nekateri prehitro, eni nimajo zimske opreme, in če malo spremljamo, predvsem vozila oz. kamioni ustavljajo promet, kar je pa predvsem težava za naše plužne enote, seveda pa tudi v mestnih ulicah, ki jih pokrivamo ter na obrobnih koncih ljudje parkirajo na takih mestih, da naši plugi praktično ne morejo mimo.” Ob tem je poudaril, naj “ljudje v trenutku kot je ta ostanejo doma, če niso primerno opremljeni oz. naj prilagodijo hitrost razmeram na vozišču.”

zimska služba Nigrad na terenu (8)

Od 12:00 pa do 21:30 so “porabili okrog 250 ton soli ter okrog 300 kubikov agregata,” je povedal Planinc. V upravljanju zimske službe Nigrad pa je sicer 750 km cest, ki so jih očistili, 465 km pločnikov in 28.267 parkirnih mest. Prav tako pa sem spada tudi ročno čiščenje 376 avtobusnih postajališč in 41 stopnišč.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.