23:59, pon, 13. Maj

VIDEO: Kralj ulice Gogi: Ko so mu črvi lezli iz nog, se je odločil, da se reši alkoholizma





Gogi, prodajalec časopisa Kralji ulice, je bil dolga leta na ulici, brezdomec. Tja ga je zapeljal alkoholizem. Ko je gledal, kako mu črvi lezejo iz nog, je vedel, da mora nekaj narediti.

Nogi je izgubil, najprej eno, kasneje še drugo. Pri Kraljih ulice pa je dobil spodbudo in pomoč za novo življenje.

Svojo zgodbo nam je zaupal na odprtju razstave 200 korakov do oblakov. Društvo Kralji ulice je namreč pripravilo razstavo svojega časopisa. 200 številk je do zdaj izšlo, na dveh naslovnicah je tudi Mariborčan Gogi, ki za časopis tudi piše, hkrati pa ga prodaja. Povedal nam je, kako ga je alkoholizem zapeljal do izgube nog, prijateljev, vsega. Kako so mu črvi lezli iz ene od nog. In ko je to videl, je v njem prišlo do “klika”. Vedel je, da mora nekaj narediti, da se reši. Pot iz alkoholizma je bila dolgotrajna, pot do tega, da se iz ulice preseli v stanovanje, prav tako.

Gogi prodaja časopis Kralji ulice na svojem stalnem mestu in si s tem služi kruh. Povedal je tudi, kakšne zgodbe piše za isti časopis.

Obiskal ga je tudi policist

Pri njegovem delu pa se marsikaj zgodi. Vzpostavil je zaupanje s kupci časopisa, mnogi ga poznajo in redno kupujejo pri njemu. Pred nekaj dnevi pa ga je obiskal policist. Ko se je policist napovedal, da pride, je bil Gogi kar malo zaskrbljen. Skozi glavo so mu šle misli, kaj je naredil narobe. A policist mu je kuverto, v njej pa je bila vsebina, ki je več kot presenetila Gogija. Nekdo je pred časom vzel pri Gogiju časopis, pa ni imel tisti hip denarja, da bi plačal. Gogi mu je dejal, da bo že preživel brez tistega drobiža. A hvaležen kupec mu je nato njegovo dobroto vrnil z obrestmi. In kuverto, ki so jo dobili v roke policisti. Poglejte, kaj se je zgodilo:

Po vseh letih, ko je lezel proti dnu in ga dosegel, je zadovoljen. Pravi, da zdaj ima vse: prijatelje, dom in spodbudo, da še naprej vztraja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.