18:50, sob, 18. Maj

VIDEO: Krečičeva se ne bo opravičila Tičarju, sledi sojenje





Na današnjem predobravnavnem naroku v zasebni tožbi Igorja Tičarja, rektorja mariborske univerze, zoper Marijo Javornik Krečič, predsednico visokošolskega sindikata, je postalo jasno, da bodo o domnevni razžalitvi odločali člani sodniškega senata. Prva obravnava je razpisana za 5. junij.

Tičar zasebno toži Krečičevo, ker naj bi ga javno razžalila z izjavami, ki sta jih za svoje članke citirala novinarja Tomaž Klipšteter in Jasmina Cehnar. Krečičeva je danes, na predobravnavnem naroku jasno povedala, da krivde ne priznava, da pa stoji za svojimi besedami, s čimer ni sprejela ponudbe, ki jo je v imenu zasebnega tožnika Tičarja podal njegov zagovornik Janko Jerman. Dejal je, da bi bil Tičar pripravljen umakniti tožbo v primeru, če bi Krečičeva svoje besede preklicala in se mu iskreno opravičila. Njen odziv sledi v v video izjavi:

Tičar po današnjem naroku izjav za medije ni dajal. Njegov zagovornik Jerman pa je pojasnil, da je takšno odločitev Krečičeve pričakoval “glede na njeno dosedanje vedenje. Je pa treba upoštevat, da kadar se nekomu očita osebni seksizem, kadar se mu očita malverzacije, obit zakona, pri čemer noben od teh očitkov ne drži, je seveda to podlaga za zasebno tožbo in seveda kaznivo dejanje razžalitve.” Podrobnosti sledijo…

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.