14:30, pon, 15. Jul

VIDEO: Kriminalisti zaradi suma utaje davkov pridržali več oseb

Kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota so danes opravljali hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo državnega proračuna. Kot so potrdili na Policijski upravi Maribor, so se hišne preiskave na podlagi sodnih odredb opravile v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih v Sloveniji.

Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na 17 različnih naslovih po vsej Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije. Protipravna premoženjska korist ki je ob tem nastala presega 3 milijone evrov. Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 16 osumljencev. Danes je bilo pridržanih 14 osumljencev, trenutno jih je pridržanih še 10.

Pri današnjih aktivnostih sodeluje 64 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Več podrobnosti o preiskavi pa v priloženi video objavi.

Na kakšen način so osumljene osebe pridobile protipravno premoženjsko korist pa v priloženem videu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.