18:09, tor, 16. Apr

VIDEO: Maribor v sodelovanje z ruskim mestom Orel





V Maribor na uradni obisk prihaja 55 članska politično – gospodarsko – kulturna delegacija iz ruske pokrajine Orel. V Slovenijo prihajajo v okviru Dnevov pokrajine Orel, ki jih organizira Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji v sodelovanju z agencijo SPIRIT.

Jutri, 6. aprila bo na rektoratu Univerze v Mariboru ruski poslovni forum, na katerem bodo slovenski gospodarstveniki in podjetniki imeli priložnost pogovorov in vzpostavitve sodelovanja s tem 200 milijonskim ruskim trgom.

Obisk gospodarske delegacije, ki jo zastopajo podjetja na področjih kmetijske industrije, tekstilne industrije, računalniškega programiranja, svetovanja in druge s tem povezane dejavnosti, gostinske dejavnosti ter na področju elektro in elektrotehnične industrije, je namenjen navezovanju gospodarskih stikov s podjetji v regiji v obliki predstavitev gospodarskih aktivnosti mesta Maribor in Orel ter B2B sestankov. O pomembnosti sestankov in obiska ruske delegacije v Mariboru pa Marko Kovačič, svetovalec župana za gospodarske dejavnosti v video izjavi.

Povezovanje podjetij

Pomembno vlogo pri koordinaciji in povezovanju slovenskih podjetnikov z ruskimi je prevzela Območna obrtno – podjetniška zbornica Maribor. V video izjavi o njihovi vlogi pojasnjuje Leonida Polajnar.

Osredotočili so se na tri branže, kjer so našli stične točke s slovenskimi podjetji, kjer se lahko vzpostavi poslovno sodelovanje. “Prihaja podjetje iz Rusije, ki se ukvarja s kožarstvom. Zagotovili smo tudi sogovornike na področju gostinstva, cateringa in živinoreje, pa tudi s področja elektronike,” tako Polajnarjeva.

Mi želimo z našim posredovanjem podjetjem samo omogočiti, da se sestanejo, se dobijo in se začnejo pogovarjati s podjetji iz tega območja, kajti menimo, da je potencial velik in škoda bi ga bilo zavreči, sploh, če prihajajo ta podjetja k nam,” še dodaja Kovačič.

Mesti podpisali sporazum o sodelovanju

Politični del delegacije bo v času obiska sprejel župan Andrej Fištravec skupaj s predstavniki Univerze v Mariboru. Sledil bo podpis dogovora o sodelovanju med mestom Maribor in mestom Orel (četrtek, 6.4.2017) na področju gospodarstva, kulture, športa in turizma ter partnerski dogovor med Univerzo v Mariboru in Turgenev Orel državno Univerzo, ki bosta na področju mobilnosti študentov in profesorjev ter na področju programskega in znanstvenega sodelovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.