22:17, ned, 19. Maj

VIDEO: Mestna občina Maribor bo vračala več kot 800 tisoč evrov evropskega denarja





Mariborska občina, ki je že tako ali tako v likvidnostnih težavah, bo kot kaže do konca leta morala Evropi vrniti še dobrih 800 tisoč evrov.

Mariborska občina bo morala vrniti evropska sredstva, ki jih je kot vodilni partner prejela v sklopu projekta Urban soil 4 food, del katerega bi ob vzpostavitvi urbanih vrtov morala biti tudi postavitev pilotne naprave za predelavo bioloških odpadkov. Ker zaradi težav z lokacijo tega niso uresničili, mora občina do konca leta vrniti 850.000 evrov.

Slovenski partnerji želijo denar za opravljeno delo, prav tako pa Evropa. Maribor se bo tako do konca leta posloviti od 850 tisoč evrov.

Kot je v današnjem odzivu na informacije, da bo občina morala vrniti denar, dejal podžupan Samo Peter Medved, je bil projekt dobro sprejet in ambiciozno zastavljen, a ga vsi partnerji niso mogli v celoti uresničiti. Ob tem je zagotovil, da občine ni med temi, saj je zagotovila zemljišče za postavitev naprave v Selnici ob Dravi, za katerega je Snaga tudi prejela gradbeno dovoljenje, a je bil pozneje zaradi tega sprožen upravni spor, na kar pa izvajalci projekta nimajo vpliva. In sam bi se kljub ustavnemu sporu lotil postavitve naprave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.