15:02, pet, 29. Mar

VIDEO: Milanič pred odhodom v Bolgarijo: “Moramo verjeti vase.”





Mariborski nogometaši so se danes odpravili v Bolgarijo, kjer jih jutri čaka prvi obračun s tamkajšnjim prvakom Ludogorcem v play-offu kvalifikacij za Ligo Europa.

Nogometaši Maribora so letošnjo evropsko nogometno avanturo, kot državni prvaki, začeli v kvalifikacijah za ligo prvakov, kjer so že izločili prvaka Islandije (Valur) in Švedske (AIK Solna), “vikinško” tradicijo pa so nadaljevali tudi v tretjem krogu, ko so se udarili z norveškim Rosenborgom, ki je bil zanje žal pretrd oreh. Tako jih zdaj čaka “tolažilna nagrada” v obliki play-offa oziroma zadnje stopničke kvalifikacij za Ligo Europa. Tako jih na zadnji stopnički pred uvrstitvijo v to tekmovanje čaka bolgarski pravk Ludogorec, ki v tem dvoboju velja za favorita, kar pa ne pomeni, da so vijoličasti že vrgli puško v koruzo.

Tudi strateg vijoličastih, Darko Milanič, je prepričan, da bo za napredovanje v Ligo Europa potrebno čisto vse. Dobra igra v napadu in v obrambi. Zaveda se, da jih čaka zelo dober in kvaliteten nasprotnik, ki ima z evropskimi tekmovanji veliko več izkušenj kot Maribor, zato se bo, po njegovem, potrebno dobro braniti in dobro napadati, pokazati srce in izjemno garati ter biti z mislimi ves čas na igrišču v sto odstotni koncentraciji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.