14:58, ned, 28. Apr

VIDEO: Miss Slovenije nastopila v videospotu pesmi vuzeniške skupine Da Džem





Glasbena skupina Da Džem iz Vuzenice je predstavila pesem in videospot svojega prvenca ‘Zaspalo je poletje’.

Glavno vlogo v spotu je zavzela Maja Čolić – Miss Slovenije 2021/22.

Da Džem je rock glasbena zasedba iz Vuzenice in bližnje okolice. Zasedba deluje tri leta in je sestavljena iz izkušenih glasbenikov, ki so odraščali v številnih glasbenih zasedbah Koroške in Štajerske glasbene scene. Člani zasedbe so bobnar Damjan Naglič, bas kitarist Uroš Medved, kitarist in pevec Luka Rajšter in kitarist Matej Čoderl.

Skupina je bila ustanovljena z namenom popestritve lokalnega in širšega prireditvenega prostora. V letu 2023 so v studiu začeli nastajati številni projekti.

Vodilo pri ustvarjanju lastne glasbe je doseganje organskega zvoka z minimalno post produkcijsko obdelavo. Člani zasedbe prihajajo iz različnih žanrskih področij. Povezuje jih vizija ustvarjanja radijsko prijazne glasbe, namenjene širokemu spektru poslušalcev. V treh letih svojega delovanja je skupina razvila čut za univerzalnost in prilagodljivost. Skupne izkušnje so nabirali na večjih prireditvenih odrih, kot tudi na zasebnih zabavah širokega starostnega spektra.

Omenjena univerzalnost, zajem organskega zvoka in preprosta struktura, krasita prvi uradni studijski izdelek skupine. Pesem ‘Zaspalo je poletje’  je podprta s kvalitetno video produkcijo, ki jo odlikuje dobra zgodba in profesionalna igralska zasedba.

Trenutno v studiu že nastaja druga pesem, ki prinaša bolj energičen in ‘trši’ melos v diskografijo, ki jo skupina gradi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.