23:51, čet, 2. Maj

VIDEO: Množični protesti v Gradcu? Ne, gre za “fake news”





Včeraj je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, ki prikazuje več tisoč glavo množico, domnevno protestnikov. A ne gre za protest. Posnetek je star posnetek navijačev.

V Gradcu tako včeraj ni bilo večtisočglavega protesta, na spletu krožijo lažni posnetki. Kot so nekateri mariborski mediji včeraj napačno poročali, torej včeraj protestov v Gradcu ni bilo. Kot poroča krone.at, je šlo za posnetek iz leta 2019, in sicer nogometnih navijačev.

Video navijačev iz leta 2019

Posnetek množice, ki se glasno premika po središču Gradca, se je v četrtek kot požar razširil po družbenih omrežjih, predvsem na TikToku. V sredo naj bi šlo za demonstracijo nasprotnikov koronskih ukrepov. A opozorilo: to je lažna novica. Video prikazuje nemške nogometne navijače leta 2019.

Ko se je koroški klub WAC leta 2019 uvrstil v skupinski del lige Europa, so bile domače tekme odigrane v Gradcu – tudi proti vrhunskemu nemškemu klubu Borussia Mönchengladbach. Na tisoče navijačev je prišlo v Gradec in se iz centra mesta preselilo proti stadionu. In to predstavlja spodnji videoposnetek.

Krone.at še poroča, da se je nekaj posameznikov zbralo na ulicah Gradca, a po navedbah policije so bili demonstranti mirni in je vse potekalo brez izgredov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.