13:16, pon, 26. Feb

VIDEO: Na festivalu Borštnikovo srečanje v tekmovalnem programu 12 predstav

Osrednji del letošnjega festivala Borštnikovo srečanje se bo odvil med 5. in 18. junijem, uvodne programske vsebine pa se bodo odvile že maja. 

Tekmovalni program je sestavila selektorica Vilma Štritof, vanj je uvrščenih 12 gledaliških predstav.

“Nekaj kar je zelo pomembno, pa ni bilo namerno, ampak je očitno v zraku, je to, da je večina režiserk, ker je moja podhodnica najbolj zaznana pomanjkanje žensk v ustvarjalnih segmentih ravno v režiji, in prav tukaj je večina režiserk. Imela sem možnost izbrati med 8 in 12, če bi imela možnost izbrati več, bi jih izbrala več,” je med drugim povedala. Upa, da bo katera od preostalih pristala v spremljevalnem programu.

Umetniški direktor festivala Aleš Novak je dejal, da bo Borštnikovo srečanje pripravljeno v polnem obsegu: “V obliki, za katero lahko rečemo, da je vsebinsko bogata in tudi, da predstavlja nek aktualen trenutek stanja ustvarjalnosti slovenskega gledališča.”

“Želimo si, da bi lahko festival vstopil v številna javna kulturna prizorišča v Mariboru, seveda je osrednje dogajanje koncentrirano na SNG Maribor, na odre, ki so tukaj na voljo. Del programa se že tradicionalno dogaja tudi v Lutkovnem gledališču Maribor, na notranjem in zunanjem prizorišču. Zanimajo nas pa tudi druga prizorišča, ki nagovarjajo morda občinstvo, ki se prvič ali redkeje srečuje z gledališčem,” je povedal in dodal, da se v Mariboru vzpostavljata dve pomembni novi kulturni središči.

 

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *