07:31, čet, 25. Apr

VIDEO: Na Gosposki ulici nova enota Centra za socialno delo





Sedež Centra za socialno delo Maribor še vedno ostaja na Zagrebški cesti 72, je pa zaradi reorganizacije centrov, danes svoja vrata odprla enota Maribor Center na Gosposki ulici v stavbi nekdanje Probanke.

Na novi lokaciji bodo tako po novem zadeve lahko urejala prebivalci mestnih četrti oziroma krajevnih skupnosti Ivana Cankarja, Koroška vrata, Center, Tabor, Nova vas, Magdalena, Studenci, Radvanje, Pekre, Limbuš, Bresternica – Gaj, Kamnica, Malečnik – Ruperče ter dela Pesnice. Enota tako pokriva približno 76.000 prebivalcev. V skladu z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo v Sloveniji, ki je začela veljati 1. oktobra lani, so iz obstoječih 62 centrov oblikovali 63 enot centrov za socialno delo. Center za socialno delo Maribor je pred reorganizacijo veljal za največjega v državi, saj je bilo vanj vključenih šest enot in skupno kar 241 zaposlenih, ki je skrbelo za 230.000 prebivalcev. Zdaj je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, center razdelilo na dve enoti; Center in Tezno.

V skladu z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo v Sloveniji so iz obstoječih 62 centrov oblikovali 63 enot centrov za socialno delo. Z novo organizacijsko strukturo centrov za socialno delo, želi ministrstvo poenotiti delovanje centrov in upravne postopke po zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. V po besedah v.d. direktorice Centra za socialno delo Maribor, se želijo predvsem približati ljudem in jim olajšati določene postopke. Nenazadnje je njihov cilj povečati učinkovitost in kakovost dela centrov, omogočiti več časa za strokovne naloge in vzpostaviti skupne službe.

Nad novo enoto Centra za socialno delo v centru mesta je navdušen tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič, ki je zadovoljen z izboljšanjem servisa občanov, stavba pa ima zanj tudi simbolni pomen, saj se zgodba prejšnjega najemnika ni končala pozitivno, kar je rezultiralo v samevanje, arhitektonsko izjemno zanimive stavbe v centru mesta.

V enoti center bo za občane skrbelo 35 zaposlenih. V prihodnosti pa se po besedah direktorice obetajo tudi kadrovske okrepitve, ki bi omogočale veliko več dela na terenu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.