02:48, pet, 26. Apr

VIDEO: Na Osnovni šoli Kungota si želijo, da bi se učenci varno vozili s kolesi





Na Osnovni šola Kungota si želijo varno kolesarsko pot do šole in kolesarnico.

Na sami šoli lahko učenci petih razredov delajo tudi kolesarski izpit. Vsi skupaj pa si želijo, da bi bile po občini urejene nove kolesarske poti, po katerih bo varno kolesariti. Ta želja se jim bo z ureditvijo sodobne kolesarske poti tudi uresničila.

Učenci Osnovne šole Kungota zdaj na različne načine prihajajo v šolo. Nekatere pripeljejo z avtom starši, nekateri pridejo z avtobusom. Pri parkirišču imajo namreč avtobusno postajo. Nekateri učenci pa pridejo peš. Predvsem v spomladanskem in zgodnjem poletju pa se nekateri pripeljejo s kolesom. Prav zanje bi radi uredili kolesarnico, kjer bi puščali kolesa.

Urejeno pa želijo imeti tudi kolesarsko pot, ki bi z različnih naselij vodila do šole. In da je ta kolesarska pot ločena od vozišča za avtomobile.

Učenci petih razredov delajo na šoli tudi kolesarski izpit, tako teorijo kot tudi prakso, da bi se lahko nato lahko samostojno vozili po kolesarski poti.

Pomočnica ravnateljice Marjana Hrast opaža, da se mnogo otrok in družin vozi po stari kolesarski poti takrat, ko so prosti. Torej popoldne in ob vikendih. Želi, da bi bili tam čim bolj varni, zato je pomembno, da zdaj v Kungoti gradijo novo povezovalno kolesarsko pot, na katero se bodo lahko navezovale tudi druge poti. Verjame, da bo nova kolesarska pot varna za kolesarje, hkrati pa tudi za vse druge udeležence v prometu, saj bo ločena od vozišča, načrtovana pa je tudi dobr horizontalna in vertikalna signalizacija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.