05:37, pon, 29. Apr

VIDEO: “Najin svet” Tima in Špele navdušuje





Tim Ribič s svojim bogatim tenorskim tembrom in njegova Špela Pokeržnik z nežnim sopranom pravita, da je glasba svoboda, skrivnost in strast.

Ustvarjanje glasbe zanju predstavlja popoln izraz čustev in prepričana sta, da šele, ko glasbo zares čutiš lahko z njo prepričaš poslušalca. Klasično in zabavno zvrst glasbe sta prepletla v povsem samosvojo in osvežujočo glasbeno izraznost.

“Glasba je najlepša, ko je iskrena. Želela sva ustvariti nekaj drugačnega in čutnega ter hkrati skozi pesem pokazati to, kar nama je bilo po umetniški plati dano v življenju. Preteklo obdobje je precej ustavilo najin korak in hkrati ponudilo več prostega časa. Tako je Tim večkrat sedel za klavir, preigraval, prepeval in užival v tem, kar rad počne. Rodila se je melodija, ki je potrebovala še vsebinsko osnovo,” razlaga Špela.

Skladba »Najin svet« je njuna prva avtorska skladba. Melodija je nastala v glasbeni domišljiji Tima, besede pa je dodala Špela. “Špela je spretna z besedami, ne zgolj zaradi tovrtsne izobrazbe, pač pa ji to narekuje umetniška duša in mojo melodijo je takoj obogatila z besedami. Zapel sem že nešteto melodij, interpretiral veliko vlog, vedno pa sem imel željo ustvariti in zapeti tudi lastno skladbo. V življenju je nalepše početi, to kar rad počneš in kot velikokrat rečem, glasba je zame svoboda.”

Pesem se že vrti po radijskih postajah, Tim in Špela pa ne počivata, kmalu bosta predstavila novo pesem, za katero pa pravita da bo zopet nekaj posebnega.

Druge novice

Comment

  • Alenka Žigart

    28 avgusta, 2020

    Špela vedno sem verjela vate…Tim ti je poslan

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.