08:33, pet, 19. Apr

VIDEO: Nika Vohl iz Dupleka na državno prventsvo Šolskega plesnega festivala





Mlada plesalka Nika Vohl se je s 5. mestom uvrstila na državno tekmovanje, kjer bo sodelovalo več kot 100 mladih plesalcev. Na tekmovanju se bo pomerila tudi z nekdanjo sotekmovalko Iva Šuman, s katero sta sodelovali v okviru Športne zveze Slovenije. Šumanova pa je na področnem tekmovanju dosegla prvo mesto.  

 

Šolski plesni festival (ŠPF) je tradicija, ki že leta zabava mlade plesalce. Odvija se na štirih nivojih, in sicer: šolskem, občinskem, področnem ter državnem tekmovanju. Mlada plesalka Nika Vohl, ki prihaja iz Dupleka, je del te tradicije že pet let. Da dosega dobre rezultate, je pokazala tudi letos na področnem tekmovanju, kjer je osvojila odlično 5. mesto, v kategoriji 7. – 9. razred, in se s tem uvrstila na državno tekmovanje.

Tekmovalci na Šolskem plesnem festivalu.
Tekmovalci na Šolskem plesnem festivalu.

“S tekmovalci, trenerko ter učiteljico športne vzgoje smo se odpravili na osnovno šolo Kungota, kjer je potekalo področno tekmovanje šolski plesni festival. Ko smo prispeli, so nam podelili štartne številke, pod katerimi so nas sodniki ocenjevali. Sledilo je ogrevanje, malce za tem pa že tekmovanje. Konkurenca je bila velika, za stopničke se je potegovalo kar 48 deklet. S petim mestom sem več kot zadovoljna, saj vem, da sem dala vse od sebe, sedaj pa državnemu prvenstvu naproti! nam je Nika opisala tekmovalni dan.

“Tekmovanja ŠPF sem se letos udeležila prvič, boljših rezultatov si ne bi mogla želeti. Nisem pričakovala, da bom dosegla prvo mesto,” pa je dodala zmagovalka tekmovanja Iva Šuman.

Video, ki nam ga je poslala tekmovalka Nika Vohl.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.