02:50, pon, 29. Apr

VIDEO: Novi Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj uradno odprt: velik korak naprej v zdravstveni oskrbi regije





V prisotnosti ministrice za zdravje Valentine Prevolnik Rupel, vodilnih iz politike, zdravstva in gospodarstva, so danes na Ptuju slavnostno odprli novi Urgentni center Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, kar pomeni pomemben mejnik za zdravstveno oskrbo na Ptuju in v širši regiji.

Danes so s slavnostnim odprtjem uradno odprli vrata novega Urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Dogodka se je udeležila ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel, skupaj z okoliški županjami in župani, direktorico NLZOH, direktorji bolnišnic ter drugimi predstavniki gospodarstva in javnih ustanov. Dogodek ne označuje le odprtja vrhunsko opremljenega centra, ampak tudi utrjuje temelje zdravstvene prihodnosti za celotno regijo, zagotavljajoč boljšo dostopnost in kakovost nujne medicinske pomoči.

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je poudarila: “Ministrstvo za zdravje je za izgradnjo urgentnega centa namenilo več kot 5 milijonov evrov. Na tem območju prebiva več kot 80.000 prebivalcev, od tega jih več kot 35.000 letno poišče pomoč. Z urgentnim centrom smo omogočili sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgentne službe na enem mestu.«

V svojem nagovoru je v. d. direktorja Splošne bolnišnice Ptuj Aleksander Voda, poudaril pomen novega centra za Ptuj in širšo regijo, kot tudi zagotavljanje hitre in kakovostne medicinske oskrbe. “Zbrali smo se, ker razumemo in se zavedamo, kako pomembna je ta pridobitev za mesto Ptuj in regijo kot celoto. Ponosen sem na vse, ki ste na kakršen koli način pripomogli k realizaciji tega projekta. Ponosen sem, da lahko danes stojim tukaj pred vami in rečem, da nam je skupaj uspelo.” Omenil je tudi dolgoletno zgodovino zavezanosti zdravstveni oskrbi na tem območju in izpostavil kronologijo projekta, ki sega v leto 2011, ter vložena prizadevanja vseh vpletenih, da bi izgradnja Urgentnega centra postala realnost.

Povedal je, da je bil današnji dan dolgo pričakovan zaradi odprtja novega Urgentnega centra, in dodal, da  sta z ministrico Valentino Prevolnik Rupel govorila tudi o zgornjem nadstropju. O tem, kdaj pa jih bodo uredili do konca in predali namenu, pa “pogovori v tej zvezi še tečejo, koliko bomo uspešni pa – sem že večkrat povedal – žal odgovora ta trenutek še nimam. Je pa res, da si bo ministrica ogledala, predvsem za to, da si ustvari sliko in potem vse ostalo in  da vidimo, kaj je možno še, torej v letošnjem letu uresničiti. Torej delno vsaj nekaj da naredimo, da začnemo. Potem pa vemo, ko smo enkrat vključeni, je lažje zadevo peljati investicijsko naprej”.

Urgentni center Ptuj deluje že od decembra, Aleksander Voda pravi, da delo od takrat teče nemoteno, sprva so ugotavljali, kakšmo kadrovsko zasedbo morajo imeti. Dejal je še, da so čez vikende obremenjeni na polno in da tudi med tednom ni slabo. Pravi, da so s prostorom tudi že tako, da bi skorajda lahko potrebovali malo večje prostore.

Vodstvo je še sporočilo, da so z odprtjem novega Urgentnega centra Splošne bolnišnice Ptuj stopili skupaj naproti svetlejši prihodnosti zdravstvenega varstva na našem območju, s čimer bodo zagotavljali višjo kakovost življenja za vse prebivalce regije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.