23:08, pet, 3. Maj

VIDEO: O sovražnem govoru v življenju in predvsem v politiki so spregovorili Emilija Stojmenova Duh, Vojko Flis in Mojca Šetinc Pašek





Na sredini okrogli mizi o sovražnem govoru v politiki, ki ga je pripravilo Gibanje Svoboda, so sodelovali nekdanja novinarka Mojca Šetinc Pašek, ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh in kandidat za mariborskega župana Vojko Flis.

Govorili so o sovražnem govoru, ki se pojavlja v raznih situacijah, okoliščinah in oblikah. Sovražnega govora se je treba po mnenju nekdanje novinarke rešiti pri izvoru. Sicer pa se vse večkrat sovražni govor stopnjuje celo do fizičnega nasilja. Ministrica je izpostavila, da se bo treba ob digitalizaciji in računalniškemu opismenjevanju učiti tudi, kako se obnašati v digitalnem svetu. Vojko Flis pa je omenil, kako se je treba pogovarjati na sejah občinskih in mestnih svetov, kjer se ponekod pojavljata žaljiv in tudi sovražni govor, razni “izpadi”.

Kako jih preprečiti, je spregovoril Flis. Po besedah Mojce Šetinc Pašek se je ob letošnjih volilnih kampanjah zaradi sovražnega govora, ki je prerasel tudi v fizično nasilje, predsednik Vlade RS Robert Golob odločil ukrepati in ustanoviti komisijo. Prav vsi trije sogovorniki na okrogli mizi so sicer doživeli v zadnjem letu ali pa pred tem na svoji koži sovražni govor v politiki oziroma pri svojem delu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.