07:06, pet, 26. Apr

VIDEO: Občina Destrnik tik pred praznovanjem 24. občinskega praznika





Od sobote 11. junija do 2. julija, bodo v občini Destrnik s pestrim naborom dogodkov obeležili 24. občinski praznik. Med drugim bodo obeležili tudi pomembne obletnice delovanja cerkve, šolstva in lokalne samouprave. Gostili bodo pomembne goste, med drugim bo slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, mašo v cerkvi sv. Urbana pa bo daroval nadškof msgr. mag. Alojzij Cvikl.

V Destrniku, kjer se bo to soboto, 11. junija začelo dogajanje v okviru 24. občinskega praznika, bodo obeležili tudi s predstavitvijo zbornika Sij Destrnika, večstoletna kulturno-zgodovinska dediščina. Na simpoziju in predstavitvi zbornika razprav, ki bo v soboto 18. junija, bodo predatvili oz spregovorili o 500. obletnici cerkeve, 350 – letnici  župnije in 300- letnici šolstva. Tega dne se bo v popoldanskih urah odvila tudi mašna daritev, ki jo bo aroval msgr. mag. Alojzij Cvikl ter Osrednja prireditev ob 24. občinskem prazniku, na kateri bo slavnosti gost predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Poleg športnih in kulturnih prireditve, ki jih pripravljajo tamkajšnja društva, pa bodo še odprli cesto v Jiršovcih in predali gasilsko vozilo pred Gasilskim domom v Destrniku. Praznovanje bodo zaključili 2. julija z vseslovenskim relijem starodobnih vozil.

Podrobnosti v videu, pester program dogajanja pa najdete tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.