02:19, pon, 29. Apr

VIDEO: Odlična novica za Ptujčane, to sporoča Goran Dragić





Goran Dragić je pred dnevi napovedal, da končuje profesionalno kariero košarkarskega igralca. Poslovno tekmo bo imel letos avgusta v Ljubljani, na njej pa bodo zbirali dobrodelna sredstva.

Dvodnevni dogodek, na katerem bo Goran Dragić dokončno zaključil igralsko kariero, bo v prvi vrsti dobrodelen, saj bo ves izkupiček slavnostne večerje 23. avgusta in nato tekme v Stožicah dan kasneje namenjen humanitarnim organizacijam.

Osemdeset odstotkov finančnih sredstev bo dobila Zveza Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje, preostalih dvajset odstotkov pa Fundacija Goran Dragić, ki bo v 2024 med drugim prenovila košarkarsko igrišče na Ptuju in organizirala jubilejni deseti košarkarski tabor za mlade v Laškem.

Iz Mestne občine Ptuj pa sporočajo: “Izjemno zadovoljni in ponosni smo, da lahko končno tudi z javnostjo delimo novico, da nam je uspelo prenovo košarkarskega igrišča pri Campusu, ki je bila izglasovana v sklopu participativnega proračuna, umestiti med projekte, ki jih podpira Fundacija Gorana Dragića.”

Prenovo bodo tako financirali s sredstvi participativnega proračuna ob pomoči donatorjev in partnerjev. Skupaj s Fundacijo Gorana Dragića tako igrišča ne bodo zgolj kozmetično uredili, ampak celovito obnovili in nadgradili po vzoru Maribora in Murske Sobote – uredili bodo glavno košarkarsko igrišče in manjše, pomožno, ki bo namenjeno izvajanju vaj ter bo prilagojeno za otroke.

Otvoritev napovedujejo sredi meseca junija, svojo udeležbo pa naj bi potrdil tudi že Goran Dragić.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.