13:45, sre, 24. Apr

VIDEO: Otvoritev Ulice Kirbiševih za večjo varnost udeležencev v prometu





Danes so otvorili del Ulice Kirbiševih, povezavo s Ptujsko cesto v Miklavžu na Dravskem polju. Gre za pomemben del ceste, s katerim so poskrbeli za večjo varnost udeležencev v prometu, predvsem otrok, ki gredo sami v šolo, ter varno vključevanje na Ptujsko cesto.

“Ulica Kirbiševih je bila v zgodovini rak rana naše občine,” je povedal župan Občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik in dodal: “Velja za glavno tranzitno pot skozi našo občino v smeri Dogoš in Pobrežja v Mariboru. Obnove te ulice smo se lotili sistematično.” Danes dokončana tretja faza je bila ena pomembnejših faz in tehnično bolj zahtevna, je še povedal, “to pa zato, ker smo Ulico Kirbiševih na novo povezali s Ptujsko cesto, zahtevna pa je bila tudi z vidika lastništva in drugih razlogov, zato smo izjemno veseli, da nam je to uspelo.” Zgradili pa so še javno parkirišče in druge dodatke cesti, kar razlaga Repnik v posnetku:

Dušan Janžek, predsednik Krajevne skupnosti Miklavž, je poudaril enega večjih razlogov za pomembnost te ceste. Gre za varnost vseh udeležencev v prometu, za varno vključevanje na Ptujsko cesto, ki je tranzitna. Ulico Kirbiševih namreč uporabljajo tudi lokalni vozniki, predvsem v jutranjem in popoldanskem času, ko se vozijo v službo in iz nje. Kaj je Janžek še povedal, lahko prisluhnete v posnetku:

S pridobljeno cesto, na kateri so tudi pločniki, pa je zadovoljna tudi ravnateljica Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali, saj je pred obnovo in izgradnjo te ceste s pripadajočo infrastrukturo cesta veljala za neustrezno. Zdaj pa ustreza pravilom za varno pot v šolo, saj po njej lahko varno po pločniku hodijo tudi tisti učenci, ki jih starši sami ne pripeljejo v šolo. Izjava ravnateljice je v posnetku:

Zaključena je torej tretja faza ureditve te ceste, v kratkem pa bodo zaključili še četrto fazo. Še en del Ulice Kirbiševih bo namreč dokončan predvidoma konec novembra ali v začetku decembra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.