15:24, čet, 25. Apr

VIDEO: Po mestu odslej brezplačno vozi Maister





Novo električno vozilo z imenom Maister od danes v Mariboru brezplačno prevaža potnike po območju za pešce.Maister bo občanom in obiskovalcem olajšal dostop do trgovin, gostinskih lokalov, različnih ustanov in znamenitosti v mestnem središču kot tudi obisk prireditev in dogodkov. Mini električno vozilo bo potnike prevažalo znotraj območja za pešce oziroma v starem mestnem jedru med Sodnim in Vodnim stolpom. Prevoz z mini električnim vozilom bo za potnike brezplačen.

Predaja vozila javnemu potniškemu prometu Marprom
Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je uradno predal vozilo direktorju javnega podjetja Marprom gospodu Bernardu Majheniču. Ob tem je izpostavil, da MO Maribor sledi Celostni prometni strategiji, ki predvideva izboljšave na področju javnega potniškega prevoza in uvedba brezplačnega električnega prevoza v mestnem središču je zagotovo korak naprej k doseganju tega cilja. Dodal je še: »Za nabavo električnega vozila smo se odločili zato, da nadgradimo projekt trajnostne mobilnosti v starem mestnem jedru, ki bo počasi v celoti zaprto za promet, in tako ponudimo meščanom in turistom alternativno obliko brezplačnega prevoza po centru mesta 7 dni v tednu.«

Photo 22-12-2017, 12 11 46

Ime Maister prejelo 494 glasov
841 oseb je glasovalo v akciji zbiranja imena za novo električno vozilo, ki bo brezplačno prevažalo potnike po območju za pešce v MO Maribor. Največ glasov, kar 494 glasov je prejelo ime MAISTER. Sledili so MESTNI PRINC z 237 glasovi, GOSPOSKI z 78 glasovi in MARLJIVEC z 32 glasovi. Izmed vseh sodelujočih, ki so pomagali izbirati imena, smo izžrebali nagrajence, ki prejmejo kuponske vozovnice za 20, 60 ali kar 100 voženj, ki jih podarja Javno podjetje Marprom.

Maister opremljen z defibrilatorjem
Maister, novo električno vozilo je opremljeno z manjšim prtljažnikom za ročno prtljago, klančino za možnost vstopa invalidov in defibrilatorjem. Lekarne Maribor nadaljujejo z namestitvijo novih defibrilatorjev na javno dostopna mesta. Po namestitvi 7-ih defibrilatorjev so Lekarne Maribor danes uradno predale še en nov defibrilator občanom mesta Maribor in sicer se le-ta nahaja v novem električnem vozilu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.