10:20, pet, 26. Apr

VIDEO: Posvetitev cerkve v Novi vasi pri Ptuju





V Novi vasi pri Ptuju so posvetili cerkev sv. Leopolda Mandića. Cerkev, ki je bila sicer zgrajena že pred 25 leti, je blagoslovil nadškof Alojz Cvikl, po slovesnosti pa so domačini pripravili še druženje.

Sequence 04.00_09_39_20.Still002

Cerkev so sicer zgradili že leta 1997, a so zaradi pomanjkanja sredstev manjkali v njej oltar, osvetlitev in še nekaj stvari. Idejno zasnovo za cerkev in oltar je naredil arhitekt Jože Marinko. Posebnost oltarja je, da se ljudje lahko zbirajo okrog njega. Zdaj, ko so cerkev posvetili prav na god njenega zavetnika Leopolda Mandića, je nadškof Alojz Cvikl poudaril, da je za župljane nedavna posvetitev cerkve velik in pomemben dogodek.

Res je, da cerkev oziroma njena notranjost še ni popolnoma dokončana, predvsem oltarni del. So pa prinesli vanjo relikvije sv. Leopolda Mandića.

Ob koncu svečanosti so domačini, župljani, pripravili tudi druženje za vse. Irena Luci, župljanka, je poudarila, da so na cerkev čakali več let, saj so že leta 1971 razmišljali o njej. “Ideja je dlje časa zorela, obenem pa se je povečevalo število prebivalcev,“ je povedala Lucijeva in dodala, da “je parcelo kupil Ludvik Sok, ki jo je nato podaril kapucinom, del parcele pa je podarila tudi družina Brenčič.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.