00:53, sob, 4. Maj

VIDEO: Povežimo Slovenijo s temi imeni računa na mandate





Do državnozborskih volitev 24. aprila je še natanko 63 dni. Rok za vlaganje kandidatur političnih strank je pričel teči prejšnji ponedeljek, skrajni rok, do katerega je kandidature še mogoče vložiti, pa je 24. marec.

Da imajo v 7. volilni enoti lepe možnosti dobiti več mandatov, so prepričani v gibanju Povežimo Slovenijo, v katerem so moči združili stranka Konkretno, Nova ljudska stranka, Slovenska ljudska stranka, Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ter Nova socialdemokracija.

Vseh kandidatnih mest še niso zapolnili, so pa določena imena že znana, za naš medij nam Franc Kangler zaupa imena. Med drugim bodo kandidirali še državna sekretarka v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Monika Kirbiš, državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in šport Damir Orehovec, nekdanja mariborska podžupanja Helena Kujundžić Lukaček, mariborska mestna svetnica Breda Čepe in predsednik zgornjepodravske Zveze društev upokojencev Franc Slavinec.

Zdravko Počivalšek je za naš medij povedal, da je imajo danes srečanje s kandidati za volitve v sedmi volilni enoti, v kateri tudi minister na samem jugu kandidira. Povedal nam je, še, da mislijo biti na volitvah povezovalni: “Mi ne govorimo o povezovanju, mi povezovanje delamo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.