14:25, ned, 28. Apr

VIDEO: Pred sejo Mestnega sveta Arsenovič o plačevanju sobotnega parkiranja in Holdingu





Na današnji “kavi z novinarji” na MO Maribor so predstavili teme, ki so načrtovane za 12. redno sejo Mestnega sveta MO Maribor. Ta se bo začela v torek, 30. januarja, popoldan.

O dodatnem subvencioniranju v vrtcih

Mariborski župan Saša Arsenovič je dejal, da je pri usklajevanju proračuna bilo veliko usklajevanja. Dejal je, da je usklajeno enkratno dodatno subvencioniranje v vrtcih, “ki je bilo prej približno en milijon evrov na leto in je v letu 2023 znašalo približno dva milijona evrov, da bomo postopno šli nazaj na tisto dodatno sunveniconiranje v višini enega milijona. Kar nam daje eno okno približno milijon 600 evrov denarja za to, da bi ta denar vložili v vrtce in šole”. Pravi, da gre za “namenski denar namesto pretiranega subvencioniranja”.

Ob sobotah bo treba plačevati parkirnino na javnih parkiriščih

Arsenovič je omenil tudi plačevanje parkirnine na javnih parkiriščih ob sobotah.  To bi bil po njegovih besedah dodaten priliv denarja za preplastitve cest in urejanje cest. Pri pogovorih o tem naj bi, po njegovih besedah , lahko iz tega naslova – torej plačil za sobotno parkiranje – prišlo 150.000 evrov in zato naj bi povečali število cest, ki bi ga s tem virom lahko uredili.

Arsenovič: Holding je na nek način moj otrok

Arsenovič je še spregovoril o Javnem holdingu Maribor in upravnem sporu. Dejal je, da so ob ustanovitvi JHMB prav v mestnem svetu ustanovili in sprejeli nadzorni svet, da so lahko imenovali takratno direktorico Lidijo Pliberšek. Kasneje je bilo odločeno, da v vlogi skupščine nastopa mariborski župan. Dejal je, da je tako tudi v Ljubljani, v Gradcu in še kje.  Povedal je še, da je glede na to, da se je zavezal, “da bo čim manj kadrovskega in političnega mešetarjenja,  sem izjemno ponosen na vse člane nadzornega sveta, ki niso iz politike, in predvsem na rezultate vsakega posamičnega podjetja in holdinga v celoti, ki je iz ustvarjenih 78 milijonov evrov leta 2018 danes prišel na 130 milijonov”. Ob tem je poudaril, da ne vidi razloga, da bi menjal zmagovito ekipo in imenoval holding za svojega otroka ter dejal, da bo “naredil vse, da bi holding brez vpletanja politike živel svoje svobodno življenje”. 

O temah, med drugim o proračunu MO Maribor, so spregovorili tudi drugi sogovorniki

Teme seje Mestnega sveta MO Maribor so predstavili: Saša Arsenovič, župan MO Maribor, Mateja Cekić, Urad za finance in proračun, Aleš Klinc, Urad za komunalo, promet in prostor, Brigita Gajzer Pliberšek, Urad za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost, Lilijana Zorko, Urad za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost.

Več sledi …

Druge novice

Comment

  • Bojan Fermišek

    30 januarja, 2024

    Za župana in njegovo družino verjetno ni problem parkiranja na območju Gl. trga in Lenta! Za občane Maribora se možnost parkiranja, predvsem brezplačnega drastično zmanjšuje. Ali ima župan kaj proti desnemu bregu Maribora kajti tudi ceste so tam katastrofalne?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.