20:21, ned, 28. Apr

VIDEO: Prezračevanje prostorov je ključno za dobro zdravje, tako ljudi, kot objektov v katerih živimo





Nezadostno zračenje ima za posledico nezdrave bivalne pogoje s pojavom prekomerne vlage in plesni. Rešitev težave so kakovostni in zanesljivi prezračevalni sistemi. Milan Kuster, direktor podjetja I-Vent je do tega prišel na podlagi izkušnje iz lastne družine.

Milan Kuster, nam pove: “Ti začetki, cca 15 let nazaj, so bili takšni, da sem iskal rešitve za zdravstvene probleme mlajše hčere. Ta zadeva je bila na enem sejmu, padla mi je v oči, sem kupil, zgradil v hišo in dejansko videl, kakšna razlika je nastala po vgradnji tega prezračevalnega sistema. Pri tem, da naj poudarim, da je bil tisti sistem izpred 15 let res primitivna varianta tega, kar mi danes ponujamo na trgu.”

Seveda je bila naprava pred leti drugačna, a čist dovolj kot je v tistem trenutku potreboval. Kuster namreč pove: “Poskrbel je za filtracijo, ni bilo več teh problemom z alergijami, alergeni. Vlaga ter plesen sta čudežni izginili. Takrat sem jaz rekel, da če je to pomagalo nam, potem lahko pomaga tudi vsem ostalim slovenskim domovom, ki imajo zelo podobne probleme. Tako se je potem začela iz reševanja privatne situacije poslovna ideja, ki je potem rasla in pripeljala do tega kar je danes.”

Kvalitetni produkti ter storitve – zadovoljne stranke 

I – Vent je bil nekoč znan kot Lunos, a kljub novemu imenu in prodaji, še naprej skrbijo za unikatne izdelke, lahko rečemo, da zgolj še boljše kakovosti. Tako so dosegli tudi lažji nadaljnji razvoj lastnih prezračevalnih sistemov in dostop do svetovnih trgov: “Nekatere stvari so drugačne, nekatere so identične. Pravzaprav delamo podobno oz. isto, kot smo prej. Naš koncept je temeljil na tem, da imamo kvalitetne produkte, kvalitetno storitev in zadovoljne stranke,” nam pojasni Kuster.

Z dobrim delom in rezultati, skrbi za to kaj prinaša prihodnost, ni: “Poiščeš skupne točke, na takšen način lahko narediš bistveno več, kot sam. Predvsem pa te ne sme biti strah, da te bodo oni zdaj pojedli, da bo zdaj vse slabše, da bodo zniževali stroške, odpuščali ljudi in podobno. Teh razmislekov pri nas ni in upam da jih tudi v prihodnosti ne bo.”

Pametna prezračevalna enota I-Vent predstavlja revolucijo v decentralnem prezračevanju, prinaša številne prednosti in je odlična naložba za zagotavljanje optimalnega okolja, ne glede na zunanje temperature: “Naš prezračevali sistem je postal neke vrste nuja, skorajda v vsakem domu. Kot recimo ima človek klimo v avtomobilu. Če vprašaš zakaj imaš to? Ja zato ker pozimi, ko je minus 10 ne rabim okna odpret, pa kljub temu poteka kroženja zraka in jaz lahko normalno diham. Zdaj hiša pa je podobna, in zaradi tega, da bi prihranil nekaj energije, ker je draga, je trend zadnjih 10, 15 let takšen, da se objekti tesnijo, pojačajo se izolacije, vgrajuje se novo stavbno pohištvo, okna, vrata se menjujejo in neke toplotne črpalke se integrirajo. Osnovna funkcija, da hiša diha pa je seveda prezračevanje,” še pove Kuster.

Naprave lahko implementirajo praktično povsod 

Sistem i-Vent je sicer primeren tako za novogradnje kot tudi za vse vrste sanacij: “Če ti ne prezračiš, imaš potem obupno bivalno klimo, probleme z vlago, plesnijo, s strupi, ki izhajajo iz vseh materialov. To pa se pozna na zdravju. Tako na zdravju objekta, kot na zdravju ljudi. Prezračevalni sistemi je pravzaprav lahko preventiva proti temu, da to vgradiš v nov objekt in potem teh problemov nimaš, sploh ne veš kako bi bilo, če tega ne bi imel.” Sicer pa lahko svoje naprave implementirajo tako v stanovanjsko gradnjo kot tudi v pisarne, bolnišnice, domove za ostarele, hotele, turistične objekte in ostale zgradbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.