23:15, sob, 27. Apr

VIDEO: Prizori, ko zatuli sirena za nevarnost v Vuzenici





Poročali smo že, da je danes zjutraj zatulila sirena za nevarnost v Vuzenici. Takšno je trenutno stanje.

Zaradi naraščanja pretoka reke Drave so se v Vuzenici sprožile sirene, ki opozarjajo na nevarnost. “Ker pričakujemo nadaljnje naraščanje pretoka Drave, predlagamo, da občani na območjih, ogroženih zaradi poplavljanja Drave, poskrbite za izvedbo zaščitnih ukrepov pred morebitnim poplavljanjem,” so sporočili iz centra za obveščanje.

Takšni so prizori, ob tem ko se v ozadju sliši tuljenje sirene:

Pretok reke Drave je ob 9.09 na hidroelektrarni Vuzenica znašal 1635 kubičnih metrov na sekundo, na hidroelektrarni Fala pa 1791. Stanje pa se iz minute v minuto slabša. Posrbite zase in svoja premoženja. K samozaščitnemu ravnanju je občane že v četrtek pozvala Občina Vuzenica, kjer je, tako kot v Dravogradu, še vedno živ spomin na katastrofalno poplavljanje reke Drave v začetku novembra 2012.

Pretok Drave se veča

Agencija RS za okolje je sicer za danes izdala rdeče hidrološko opozorilo za celotno območje toka reke Drave v Sloveniji, saj so predvidene poplave večjega obsega. Po napovedih hidrologov bo pretok reke Drave v dopoldanskem času znašal do 1800 kubičnih metrov na sekundo, povečani bodo tudi dotoki Drave v Sloveniji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.