23:23, pet, 26. Apr

VIDEO: Protestni shod pred Magno padel v vodo: “Delavci so hoteli izraziti svoje nezadovoljstvo, a bili z grožnjami pregnani.”





Delavci hoške Magne bi se naj danes zbrali na protestnem shodu, ki je bil ob 15. uri napovedan pred stavbo Magne v Hočah.

“Tukaj je veliko policistov, ne vem zakaj, ker delavci imajo pravico izraziti svoje nezadovoljstvo. Če ne bi bili na čakanju, bi bili v službi, bi skladno z zakonom o stavki napovedali stavko in bi stavkali. Ker to ni bilo možno, so izrazili željo, da se zberejo na protestnem shodu, ki pa je očitno propadel, ker je vas več kot delavcev,” je Predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) Gvido Novak  dejal  medijem. Zbrali so se le trije zaposleni.

V nadaljevanju je povedal, da naj bi delavci prejeli sporočila, da bodo, v kolikor se bodo protesta udeležili, ostali brez službe. “Hoteli so izraziti svojo nezadovoljstvo in so z grožnjami bili pregnani.”

Več v posnetku spodaj.

Spomnimo..

Avtomobilski koncern je namreč nedavno napovedal skorajšnje zaprtje hoškega obrata lakirnice. Takrat je sporočil, da se program presežnih delavcev nanaša na 90 zaposlenih, pri čemer naj bi nekaterim delo ponudili v njihovi graški tovarni. Na zadnjem sestanku s sindikatom pa so predstavniki Magne predložili seznam 115 zaposlenih. Razlogov za povečanje številke niso pojasnili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.