02:52, tor, 30. Apr

VIDEO: Ptujčani odločeni: Spodnje Podravje potrebuje urgentni center





Vse večja prostorska stiska obstoječega kirurškega bloka Splošne bolnišnice Ptuj, ki služi kot urgentni center za več kot 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja, zahteva čimprejšnjo izgradnjo novega, sodobnega urgentnega centra. Ker ptujska bolnišnica zaradi slabega ekonomskega položaja ni zmožna zagotoviti lastne udeležbe v vrednosti 600.000 evrov, so se v skupni pobudi za zbiranje sredstev povezala tri osrednja podjetja iz lokalne skupnosti, Talum, d.d., Perutnina Ptuj, d.d., in Finakos, d.o.o..

Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma., Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj, in Marjan Kostanjevec, direktor Finakos, skupaj z direktorjem SB Ptuj Andrejem Levaničem, in ambasadorjem akcije Dejanom Zavcem so javnosti predstavili problematiko bolnišnice in dobrodelni projekt. Menijo, da je Spodnje Podravje brez nujno potrebnega dela zdravstvene infrastrukture, saj je ptujski urgentni center pred leti brez razloga izpadel iz načrtovane mreže urgenc. V video izjavi direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič.

Država, ki je za gradnjo zagotovila 2 milijona evrov sredstev, od ptujske bolnišnice zahteva lastno udeležbo v višini 600.000 evrov, ki pa glede na ekonomski položaj bolnišnice ni mogoča. Splošna bolnišnica Ptuj je do potrebnih sredstev želela priti s prodajo nekaterih zemljišč v njihovi lasti, kar je država nerazumljeno zavrnila oziroma celo prepovedala.

Podjetja v pomoč bolnišnici

Tri največja podravska podjetja – Talum, d.d., Kidričevo, Perutnina Ptuj, d.d., in Finakos, d.o.o., Ptuj, ki imajo skupno nekaj tisoč zaposlenih, so se zato odločila pomagati zbirati sredstva za izgradnjo ptujskega urgentnega centra in na ta način pomagati pri izboljšanju zdravstvene oskrbe za 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja. V video izjavi o tem zakaj podpirajo ta projekt, Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma.

Cilj je jasen – k sodelovanju pritegniti podjetja in samostojne podjetnike s tega območja ter njihove poslovne partnerje. Podjetja so tista, ki vlagajo v nenehne izboljšave delovnih procesov, ki zmanjšujejo število nesreč pri delu. Vsej preventivi navkljub pa še vedno prihaja do nesreč, ki so lahko usodne, če ukrepanje ni hitro in strokovno, kar je prva naloga urgentnega centra. Glavni in edini cilj je tako zbrati čim več namenskih finančnih sredstev, ki bodo namenjena izključno Splošni bolnišnici Ptuj za plačilo lastne udeležbe pri izgradnji urgentnega centra oz. nakup opreme za nov urgentni center. Tako bo kvalitetna zdravstvena oskrba omogočena in dostopna vsem, ki v Spodnjem Podravju živijo in delajo.

Sredstva se zbirajo na posebnem namenskem računu družbe TALUM, d.d., Kidričevo, po končani akciji pa bodo javnosti podani natančno poročilo o višini zbranih sredstev, seznam donatorjev in dokazila, zakaj so bila zbrana sredstva dejansko porabljena.

Sredstva zbira tudi Zavec

K akciji zbiranja sredstev za izgradnjo urgentnega centra na Ptuju se je pridružil tudi Dejan Zavec, upokojeni boksarski šampion in ponosni ambasador akcije, ki je predstavil veliki dobrodelni dogodek s teniškim turnirjem in nastopom številnih glasbenih izvajalcev, ki se bo na Ptuju zgodil v soboto, 10. junija 2017, in ki bo ravno tako posvečen predstavitvi problematike in zbiranju sredstev, le da bo potekal v zelo sproščenem vzdušju, vsi nastopajoči pa so se odrekli svojemu honorarju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.