10:58, ned, 28. Apr

VIDEO: Rušenje stavbe Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja





V UKC Maribor so danes zjutraj začeli rušiti infekcijsko stavbo.

Pred tem so že zaključili dela v notranjosti objekta Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, pri tem pa odstranili stavbno pohištvo, instalacije in preostalo opremo. Odstranili so tudi streho, prav tako tudi nosilne elemente. Vse odpadke so zbirali ločeno na ograjenem območju objekta, ki je odklopljen od komunalnih vodov.

Predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, prim. dr. Božena Kotnik Kevorkijan je ob tem dejala: “Dan je prelomen za vse nas, ki delamo na infekcijskem oddelku. Ni mi bilo vseeno, tukaj sem delala več kot 35 let. Spomini, nostalgija, prišla sem mlada 25 letna zdravnica in zdaj se bližam upokojitvi. Veliko smo tukaj doživeli. In hudega, težkega dela, včasih tudi lepi trenutki, zadoščenje, ko si nekomu pomagal, ki so ga proglasili za izgubljenega, kar se tiče njegovih življenjskih perspektiv.”

“Zremo z optimizmom in upanjem, da bomo dočakali, mi in pacienti, dobre delovne pogoje, dobre bivalne pogoje, kjer bo lažje delati in kjer bomo z veseljem delali, ter se bodo bolniki dobro počutili,” je dejala predstojnica.

Investicija znaša 70 milijonov

 “Zaenkrat smo v časovnici, nič ne zaostajamo, načrte preverjamo ves čas, ker si že.limo, da ko bo postavljena, bo takšna, da bo resnično služila bolnikom in da bo lahko osebje kakovostno opravljajo svoje delo. Veseli smo, da je to začetek nastajanja nove stavbe in da bo ostala enako hitro, kot to rušimo,” je to dejal Vojko Flis, direktor UKC Maribor. Objekt naj bi postavljen do leta 2026.

Kdo bo gradil zaenkrat še ni znano, saj javnega razpisa še ni bilo, v UKC Maribor pričakujejo, da bo objavljen v kratkem.

Ob današnji rušitvi je spregovorila tudi  dr. Jelka Reberšek Gorišek, nekdanja predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Maribor. 

Danes so nadaljevali dela tako, da so najprej porušili stavbni ovoj s težko mehanizacijo, in sicer najprej prvo zunanjo steno infekcijske stavbe, kasneje pa še ostalo.

Rušili so stavbo, ki je na zemljevidu UKC Maribor označena s številko 6. Vir: zemljevid UKC Maribor

Več sledi …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.