06:59, sob, 20. Apr

VIDEO: Še 65 dni do Pohorje ultra traila v Rušah





Pohorje Ultra Trail je edinstvena priložnost, da doživite tek po stezah neokrnjene narave Pohorja. Teče preko vinorodnih gričev, razglednih grebenov, po smučarskih strminah, mimo gostoljubnih koč, skozi strnjene gozdove, čez številne potočke, mimo samotnih jezer, po mehkih, z mahom obraslih stezicah barij in skozi divje soteske.

Doživi nepozabno tekaško izkušnjo in pri tem spoznaj značilne lokalne lepote, kot so vinogradi na Meranovem, Bolfenk, Bellevue, Mariborska koča, Areh, Trije Kralji, Črno jezero, Osankarica, Tiho jezero, pohorska barja, Klopni vrh, Koča Šumik, Smolnik, Bistriški vintgar, slap Šumik, soteska Lobnice, pragozd Šumik in še mnogo skritih kotičkov neokrnjene narave. Tekmovalci bodo imeli na voljo štiri trase; 85-kilometrsko, 53-kilometrsko, 35-kilometrsko in 17-kilometrsko. Več o trasah pa v video prispevku.

Sicer pa bo letošnji, že peti Pohorje Ultra Trail poskrbel za kar nekaj sprememb. Prva je vidna že pri imenu oziroma blagovni znamki, ki bo od letos naprej, drugačna.

Za novo celostno podobo je poskrbel Matej Dečko, ki je poskrbel tudi za vse promocijske materiale. Za naš portal je povedal, kaj je bilo njegovo vodilo pri spremembi blagovne znamke. “Zmeraj, ko delam, preverim kakšno je stanje v panogi. In pri trail tekih se vedno pojavljajo divje zveri, smreke, gore ali reke. In mene to ni najbolj navdušilo in sem si rekel, da moram zadevo narediti nekoliko drugače. Tako je logotip na koncu izpadel kot vsem znana planinska markacija, čeprav v osnovi to ni bil moj namen. Želel sem se namreč nekoliko distancirati, se umakniti od glavnine. Mislim, da mi je to tudi uspelo,” je zaključil Dečko.
Z novo podobo je prišlo tudi novo sodelovanje. Letos so se organizatorji Pohorje Ultra Traila namreč povezali s Športnim parkom Ruše.

K dogodku je aktivno pristopil tudi Zavod za turizem Maribor-Pohorje, saj v tem vidi dober turistični potencial. “Prireditve in dogodki v takšnih obsegih so tisti, ki v našo destinacijo privabijo veliko obiskovalcev in stem je povezanih tudi več nočitev. Pohorje Ultra Trail je namreč povezal vse to, kar na Pohorju imamo v teh sodelujočih občinah. Pomeni vse deležnike, tako turistične ponudnike in naravne znamenitosti Pohorja. Gre torej za nek produkt, ki je še v nastajanju in ga lahko uporabimo tudi za drugačne namene oziroma za pripravo turistično cenovno ovrednotenih paketov. Večina deležnikov se namreč že zelo dobro zaveda, da lahko na Pohorju zeleni turizem prinaša celo več kot zimski,” je dejala Karmen Razlag in Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.