12:36, sob, 20. Jul

VIDEO: Šiško se počuti medijsko zapostavljenega

Predsedniški kandidat iz Maribora Andrej Šiško je danes na novinarski konferenci sporočil, da se je odločil vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju.

Andrej Šiško, ki je kandidaturo vložil s podporo stranke Gibanje Zedinjena Slovenija in podpisov volivcev, se je danes  odločil vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju. Kot je povedal so ga k temu prepričali pozivi ljudi, potem ko je še dan prej resno razmišljal o odstopu od kandidature.

Na današnji novinarski je Šiško predstavil vzroke za svoje pomisleke o vztrajanju pri kandidaturi. Med njimi je največ kritike letelo na medije in s tem povezanim po njegovem diskriminatornim obravnavanjem predsedniških kandidatov. Medijem je očital popolno blokado že v času, ko so zbirali podpise za njegovo kandidaturo, nekaterim pa tudi v času predvolilne kampanje, saj ga komercialni mediji, ki niso podvrženi zakonu, ne vabijo na soočenja.

“Do sedaj so bila 4 soočenja. Eno je bilo posneto in bo danes predvajano na lokalni televiziji BK TV v Mariboru. Na ostalih treh soočenjih – včeraj smo bili vsi – to zato, ker je televizija Slovenija zaradi zakona dolžna zagotoviti, da smo vsi tam, med tem ko na komercialnih televizijah Planet TV in POP TV, pa imajo neko svojo uredniško politiko, ki diskriminira kandidate,” je dodal Šiško.

Ob tem pa je dodal, da so po njegovem mnenju predsedniške volitve nedemokratične in nesvobodne, na kar bi moral v prvi vrsti opozoriti aktualni predsednik in eden od kandidatov Borut Pahor. Dejal je še, da gre namesto tega za nepravično predvolilno tekmo, ki je po njegovem očitno vodena s strani politične elite in stricev iz ozadja. “Zaradi takega stanja sem resno razmišljal, da bi odstopil. A zaradi odziva ljudi sem se odločil, da ne bi bilo prav. Čeprav se ne strinjam s tem, sem dolžan ostati v kampanji zaradi tistih, ki so me podprli in bi drugače razočaral njih, s tem pa bi zamrlo tudi njihovo upanje,” je dejal Šiško, ki se namerava ukvarjati predvsem s kampanjo na družbenih omrežjih, kjer jih ne more nihče cenzurirati.

Kljub razmišljanju o odstopu od kandidature formalne možnosti za to več nima. Zakon o volitvah namreč določa, da bi lahko soglasje h kandidaturi umaknil najpozneje 20 dni pred volitvami, ta rok pa se iztekel v ponedeljek. Kandidat bi se sicer lahko odločil, da ne bo sodeloval v volilni kampanji, kljub temu pa bi bilo na volitvah 22. oktobra njegovo ime še vedno zapisano na volilnem lističu.

Vir: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.