12:43, pet, 3. Maj

VIDEO: Skupina Samar predstavlja svoj prvi videospot za pesem “Kam gre ta svet?”





Skupina Samar je nova na slovenski glasbeni sceni, čeprav so v njej glasbeniki, ki že nekaj časa ustvarjajo glasbo. Skupaj se že nekaj časa predstavljajo na odrih, naredili pa so tudi debitanski videoposnetek pesmi “Kam gre ta svet?”.

Ob pesmi se postavlja kar več vprašanj, ki pa so dokaj enako usmerjena: “Kam gre ta svet in kam tako drvi? Kaj je naša vloga v času, ki nam je dan? Ali je sploh še možno stopiti s podivjanega vlaka?”

Skupino Samar sestavljajo štirje člani. Grega Samar je multiinstrumentalist, pevec, avtor glasbe, tekstov, aranžmajev, tonski mojster in producent. V letih ustvarjanja v njegovem glasbenem studiu se je poleg snemanja za druge slovenske glasbenike, nabralo tudi za več plošč njegovih avtorskih skladb. Da bi skladbe zaživele tudi v živo in dobile nov naboj, je okoli sebe zbral prekaljene glasbenike, ki so hkrati tudi njegovi dobri prijatelji. Pridružili so se mu kitarist Matjaž Marin, bobnar Janez Spruk in Matic Ajdič na bas kitari, Matica se pravzaprav lahko spomnite tudi iz skupine San Di Ego Band.

Na koncertih že predstavljajo material s prihajajočega studijskega albuma, katerega prvi uradni singel nosi naslov Kam gre ta svet? Tudi pri snemanju videospota so Samarju na pomoč priskočili izkušeni prijatelji. Za kamero je bil odgovoren Sandi Černoša, za montažo in postprodukcijo pa je poskrbel Vanja Novak.

Skupina ob svojem prvencu sporoča, da izkoristite ta trenutek zdaj in tukaj: “Počnite to, kar vas razveseljuje, obkroženi z ljudmi, ki jih imate najraje! Danes smo tu, a že jutri se lahko zgodi, da nas ni!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.