18:38, sob, 27. Apr

VIDEO: Slovenski taekwondoisti v Mariboru do 7 medalj





V Mariboru je ta konec tedna potekal mednarodni turnir G-1 v olimpijskem taekwondoju WTF, ki šteje za točke svetovnega pokala. Članske borbe so bile na sporedu že v soboto, včeraj so bile na vrsti mladinske. V soboto sta Jure Pantar in Ana Petrušič osvojila drugi mesti, Ivan Trajković in Dunja Lemajič pa sta bila tretja.

Na odprtem prvenstvu Slovenije 2018 je v dveh dneh nastopilo kar 1062 udeležencev, od tega 247 kadetov, 466 mladincev in 349 članov iz 33 držav. Borci in borke, ki so zastopali Slovenijo so tudi v članski konkurenci poskrbeli za stopničke. Med člani do 68 kilogramov je Jure Pantar klonil v finalu, kjer je moral priznati premoč Grku Konstantinosu Chamalidisu.

“Uspešen prvi dan je za nami, imeli smo dva finala, od tega dve srebrni medalji in osvojili tudi dva brona. Glede na to, da je to prvi turnir v sezoni, smo dobili potrditev, da smo dobro začeli. Turnir je zelo močan in ni mačji kašelj,” pa je o tekmovanju dejal tehnični direktor zveze Kristijan Kovačič. Vrhunec sezone slovensko reprezentanco čaka v začetku maja, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.