21:47, sre, 17. Jul

VIDEO: Slovenski teniški igralci uspešni na MARIBOR OPEN 2018

Slovenski teniški igralci dosegajo izreden uspeh na drugem mednarodnem dvoranskem mladinskem teniškem turnirju MARIBOR OPEN 2018, ki se te dni odvija v Mariboru. Blaž Vidovič je prav danes zmagal. Petja Drame je dosegla uvrstitev v drugi krog, zadovoljna pa je tudi Pia Lovrič, ki je bila lani finalistka turnirja.

Na letošnjem turnirju sodeluje 48 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav, kar je precej več kot lani. Prav zaradi je lahko na turnirju nastopilo tudi več slovenskih igralcev, s čimer je zadovoljen Matjaž Pejič, direktor ŽTK Maribor, saj lahko nabirajo izkušnje. Igre se odvijajo tako v Mariboru kot tudi v Slovenski Bistrici.

Odlično izhodišče za napredovanje je prav danes dosegel Blaž Vidovič iz Teniškega kluba Terme Ptuj. Žreb mu sicer ni bil najbolj naklonjen, a je kljub temu vesel, da je v današnji napeti igri premagal težkega nasprotnika in se uvrstil naprej. “Bil se dovolj zbran, da sem prišel do zmage,” je povedal ob koncu tekme in dodal, da vseh nasprotnikov sicer ne pozna, saj z njimi še ni igral, a da si bo čim prej ogledal njihove dosedanje nastope, da bo poznal njihov način igre.

S svojo dosedanjo uvrstitvijo je več kot zadovoljna domačinka Petja Drame, najboljša slovenska teniška igralka do 14 let. “Moja forma je presenetljivo dobra, tudi lani sem imela odlično sezono,” pravi Drametova.Za svoje uspehe pa se v tej sezoni še dodatno trudi.

Optimistična pa je tudi Pia Lovrič iz Domžal, ki je bila finalistka lanskega turnirja. Letos si želi doseči najvišjo lovoriko. Prisluhnite, kaj je še povedala na današnji novinarski konferenci o svojih uspehih.

Danes se je sicer zaključil četrti dan turnirja in s tem drugi dan tekmovanja za posameznike in dvojice. Finale za dvojice bo v petek, v soboto pa še finale za posameznike oziroma posameznice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.