06:46, pon, 29. Apr

VIDEO: Srečna zgodba iz Maribora, Valentin iz 17 metrov visoke smreke rešil prestrašeno mucko





“Ob 17.30 sem prejel telefonski klic, če rešujem tudi mačke iz dreves v Mariboru. Povedali so mi, da že 3 dni pogrešajo njihovo muco in danes so jo odkrili na okoli 17 metrov visoki smerki v bližnjem gozdu,” je na družbenih omrežjih zapisal Valentin Rozman.

“Kljub temu, da se je že nočilo, nisem želel pustiti, da bi mačka preživela še eno noč v drevesni krošnji”

V nadaljevanju zapiše: “Možno je bilo, da je mačka na drevesu že več dni, da je dehidrirana in lačna. Poklicali so že gasilce, za katere pa se jim je zdelo reševanje prenevarno, zato so odstopili od sodelovanja. Kljub temu, da se je že nočilo, nisem želel pustiti, da bi mačka preživela še eno noč v drevesni krošnji, zato sem prvič opravil nočno plezanje po smreki. Ker je bilo pretemno, da bi vrgel čez krošnjo in splezal neposredno po vrvi, mi je ostala le možnost, da z drevesnimi derezami počasi plezam po deblu in sproti režem posušene veje.”

“Ko sem prišel do vrha krošnje, pa je bilo potrebno tudi veliko truda, da sem mačko spravil v torbo, ker se je močno bala in upirala. No, po 2 urah reševanja se je končno vse dobro izšlo in sem se skupaj z muco varno spustil na tla,” srčno in srečno zgodbo zaključi Valentin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.