17:34, čet, 2. Maj

VIDEO: Storilec še vedno neznan, športni direktor NK Maribor obiskal poškodovanega nogometaša v UKC Maribor





Niko Kasalo bo sicer v UKC Maribor na dodatnih preiskavah ostati vsaj do srede, njegov sluh naj se še vedno ne bi vrnil v “normalo”.

Pred četrtkovo tekmo NK Maribora proti NK Bravo, se je danes odvila novinarsko konferenci v Ljudskem vrtu, a več se je na tej novinarski konferenci govorilo o incidentu na zadnji tekmi, na Fazaneriji. Uvodoma je Stipe Jerić iz NK Maribora povedal: “Stanje poškodovanih članov NŠ Mura se izboljšuje, tudi Nika Kasala, ki je moral ostati v bolnišnični oskrbi in ga je športni direktor Marko Šuler, tudi takoj obiskal v bolnišnici, ter mu tudi ob podpori, spodbudnih besedah, ponudil vse razpoložljive oblike pomoči tudi s strani NK Maribor, vse kar je v naši klubski moči, po poškodbi, ki ga je doletela, ob tem, zagotovo nesprejemljivem dejanju. Žal zaenkrat še neznanega storilca.”

Ni še znano kako se bo razpletla tekma

“Sklepi o razpletu tekme še niso znani, klub je bil včeraj pozvan, da v 72 urnem roku, poda izjavo disciplinskemu sodniku. Ob tem pa smo v klubu tudi od nedeljskih večernih ur do sedaj storili vse, da bi to prenevarno početje, ki ne sodi na stadione, dejansko dobilo tudi epilog. Sodelujemo z vsemi tudi v nadaljevanju,” je še pojasnil Jerić.

“Do tekme smo sodelovali pri vseh zahtevanih dejavnostih, nismo pa bili v vlogi organizatorja tekme, v tem primeru pač nimamo dostopa do nadzornih kamer, posnetkov in ne moremo neposredno pomagati pri identifikaciji izgrednika. Smo pa seveda 24/7 na voljo za izmenjavo vse informacij, z željo, da se pač pride do vseh ugotovitev, do ustreznih rešitev, kako doseči tudi namen pri preprečitvi nadaljnjih tovrstnih izgredov na vseh stadionih. Kjer pa klubi tudi sami potrebujejo izdatno pomoč pristojnih državnih organov,” še pojasnijo v NK Maribor.

Celotno novinarsko konferenco, pa si lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.