00:17, tor, 14. Maj

VIDEO: Supanje s psom na Dravi





Športi s psi vse bolj pridobivajo na veljavi. Eno izmed teh je zagotovo supanje s psom, ki tako pri psu kot vodniku učinkuje na izgradnjo mišic celotnega telesa. Supanje s psom lahko poskusite na Dravi. Kako to poteka, smo preverili tudi mi.

Stoječe veslanje, v angleščini “stand up paddling” (SUP), lahko izvajamo tudi v pasji družbi. Tako poleg svojih motoričnih sposobnosti krepimo še vzdržljivost in samodisciplino psa. S priznano trenerko za aktivnosti s psom Suzano Simenčič se je ekipa BK TV odpravila supat na Dravo. “Pri supanju stojimo na plavajoči deski, ki jo premikamo s pomočjo enostranskega vesla. Pes sedi, stoji ali leži pred nami. Oblikujemo lahko raznolike vadbene enote,” je opisala inštruktorica Suzana Simenčič, predstavnica Fit mit Hund v Sloveniji.

“Stand Up Paddling ali veslanje na deski stoje, ki ga na kratko imenujemo SUP, je v zadnjih letih postal eden izmed najbolj priljubljenih vodnih športov na svetu,” pravi. Mnogi se namreč želijo naučiti, kako obdržati ravnotežje na deski stoje in zraven tega še veslati, “sedaj nas na vodi lahko spremljajo tudi naši psi.”

Supanje s spom tudi urjenje koordinacije in komunikacije

Po besedah Simenčičeve gre za čudovit in edinstven način urjenja koordinacije in izboljšanje komunikacije med človekom in živaljo. “Eden izmed pomembnih načinov za vzpostavljanje odnosa s psom je igra, druga pomembna sestavina odnosa pa je zaupanje, ki ga gradimo skozi trening in seveda preko tovrstnih aktivnosti,” je dejala, ob tem pa dodala, da na tovrsten način vodnik in pes skupaj pridobita izkušnjo oziroma doživetje, kjer ni prostora za dolgčas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.