23:29, čet, 28. Mar

VIDEO: Univerzo v Mariboru prevzema nova ekipa





Potem ko je na stol novega rektorja Univerze v Mariboru sedel Zdravko Kačič, so na izredni seji senata Univerze včeraj potrdili še nove prorektorje. Funkcije so zasedli Marina Tavčar Krajnc, Janja Hojnik, Urban Bren, Zoran Ren in Miralem Hadžiselimović. Eden več kot je Kačič napovedal v predvolilni kampanji, a gre za zelo pomembna področja vodenja Univerze, je poudaril.

Vodenje Univerze prevzema mlada ekipa. Potem ko so se v javnosti razširile govorice, da naj bi dosedanja prorektorja Marko Jesenšek in Lučka Lorber (nerazumljivo) vztrajala na položaju, se je izkazalo, da so se z novim rektorjem vendarle uspeli dogovoriti. Jesenšek je podal odstopno izjavo, po kateri mu danes preneha mandat, Lorberjeva pa bo funkcijo opravljala do konca letošnjega leta, ker je nova prorektorica Janja Hojnik do takrat na porodniškem dopustu. Bo pa Hojnikova prevzela bdenje nad širšim področjem, kot ga je doslej pokrivala Lorberjeva. Ob dosedanji kakovosti, bo namreč skrbela tudi za kadre in ustavnost delovanja Univerze. Več v njeni video izjavi.

Eden manj, a hkrati štiri področja več kot doslej
Če primerjamo število prorektorjev, ki jih je v preteklem mandatu imenoval nekdanji rektor Igor Tičar, ugotovimo, da je takrat funkcijo zasedalo 6 oseb. V novi garnituri, ki jo je izbral Kačič, jih je 5. Pokrivali pa bodo kar štiri področja več kot so jih pokrivali dosedanji prorektorji. Ob že omenjeni ustavnosti in področju kadrov (kar bo pokrivala Hojnikova), sta novi tudi področji za prenos znanja in za infrastrukturo. Prvega bo prevzel v novi ekipi najmlajši prorektor Bren, ki je poudaril, da je učinkovito povezovanje Univerze z gospodarstvom nujno. Pričakuje, da mu bo na podlagi dosedanjih uspešnih raziskovalnih in razvojnih projektov, povezanih z industrijo, uspelo (ne samo nadaljevati, ampak) to dobro prakso razširiti na celotno univerzo. Drugo novo področje prevzema Hadžiselimović, ki je na svoji predstavitvi pred senatorji izpostavil potrebo po pravilnem vzdrževanju infrastrukture, saj da ima Univerza mnogo nepremičnin, za katere je treba poskrbeti. Ob že naštetih pa nova prorektorja Ren in Tavčar Kranjčeva prevzemata že znani področji, prvi znanstveno-raziskovalno dejavnost, druga pa študijsko dejavnost.

Nova ekipa je dobila soglasno podporo
Rektor Kačič je bil po seji vidno zadovoljen, da mu je uspelo sestaviti ekipo, ki je dobila soglasno podporo senatorjev Univerze. Pravi, da bodo poletne počitnice precej delovne, saj bodo “s polnimi jadri začeli delat in poskušali doseč – v razpoložljivem času – največ, kar zmoremo.” Več v njegovi video izjavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.