23:15, ned, 28. Apr

VIDEO: Usoda Doživljajskega igrišča negotova. Morali so zapreti vrata





Doživljajsko igrišče v Mariboru je začasno zaprto. Zavod Igrišče namreč ni prejelo javnih  financerskih sredstev. Zdaj iščejo načine, da bi lahko ponovno odprli vrata in ponovno povabili otroke, tudi take, ki že vrsto let hodijo na to igrišče ustvarjati in se družiti.

Vrata Doživljajskega igrišča v Mariboru so pred dnevi ostala zaprta, čeprav je bilo zelo dobro obiskano. Nina Krašovec, vodja Zavoda Igrišče Maribor, je za BK TV in naš portal lokalec.si povedala, kaj se dogaja z igriščem, ki je ostalo brez denarja, zdaj ga ni namreč niti toliko, da bi lahko izvajali aktivnosti. Morali so narediti popolno reorganizacijo. Govorili smo tudi z enim od prostovoljcev Sebastijanom Haličem, ki je bil  zaposlen na zavodu, nato pa ostal kot prostovoljec, prav tako tudi z Dragano Gligorič, ki je mama ene od deklic, ki že vrsto let hodi na prav to doživljajsko igrišče.

Danes so še zapisali v obvestilu vsem staršem in otrokom, ki so obiskovalci Doživljajskega igrišča: “Dolgujemo vam pojasnilo, zakaj je igrišče trenutno zaprto in zakaj bo zaprto še v naslednjem tednu. Zavod Igrišče namreč nismo bili uspešni pri iskanju javnih sredstev za delovanje Doživljajskega igrišča, naš bančni račun je prazen in ne zmoremo niti stroškov za najemnino prostora. Igrišče smo zaprli za čas iskanja rešitev, saj tako zaskrbljeni ne zmoremo otrokom, mladim in mladim družinam nuditi opore v njihovih stiskah, se igrati skrivalnic ali ponavljat poštevanko.”

Avtobus v Doživljajskem igrišču Maribor

“Potrebujemo vašo pomoč. Vsak kovanec v šparovec na igrišču prispeva k delovanju, vsak par rok pri pripravi in urejanju prostora šteje ogromno! Tudi vzpodbudne besede in prijazni nasmehi nas motivirajo, da se trudimo dalje!Če zmorete, vseeno koliko, lahko pomagate tudi z nakazilom donacije za Doživljajsko igrišče na TRR: SI56 0400 1004 8839 974, odprt pri Nova KBM” so še dodali na koncu v Zavodu Igrišče Maribor.

Igralne in ustvarjalne površine zdaj samevajo:

Vrt v Doživljajskem igrišču Maribor
Doživljajsko igrišče Maribor
Rokavice čakajo, da si jih nadenejo otroci in spet gradijo, mizarijo, ustvarjajo …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.