01:01, pon, 6. Maj

VIDEO: V Destrniku čakajo na nadaljevanje državnega projekta izgradnje kolesarske poti





Direkcija RS za infrastrukturo je sredi maja zaustavila gradnjo kolesarske poti v občini Destrnik, češ da ni zagotovljenih sredstev. Županja se je takoj obrnila na več odločevalcev, da bi se zagotovilo finančna sredstva in gradnja tega državnega projekta nadaljevala.Zdaj že ima v rokah zagotovila, da so sredstva zagotovljena.

Pred dnevi nam je županja Destrnika zagotovila, da se zadeve spreminjajo na boljše, po tistem, ko so sredi maja dobili dopis Direkcije za infrastrukturo, da se dela na odseku kolesarke poti ustavljajo, ker ni zagotovljenih sredstev za gradnjo. Po vsem trudu, ki so ga vložili v to, da bi se gradnja kolesarske poti vendarle nadaljevala in bi bila za to zagotovljena finančna sredstva, so prejeli dopis, da so sredstva spet na voljo in da se dela lahko nadaljujejo. Županja je ob tem dobila tudi informacijo, da je tudi izvajalec obveščen o tem.

Na Občini Destrnik so sicer takoj po tem, ko so sredi maja dobili dopis, da se dela ustavljajo, ukrepali in zahtevali pojasnila, nato pa se obrnili na več deležnikov, odločevalcev, da bi se projekt financiral naprej in da bi bi dela ponovno stekla.

Več o tem v prispevku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.