11:06, sob, 27. Apr

VIDEO: V Galeriji Magistrat na Ptuju na ogled razstava Metamorfoze akademske slikarke Nuše Smolič





V Galeriji Magistrat na Ptuju je na ogled vse do 4. aprila 2024 razstava slik Metamorfoze akademske slikarke in vsestranske umetnice Nuše Smolič. Gre za eno od razstav v nizu, ki ga ustvarja vsestranska umetnica.

Metamorfoze predstavljajo sedmo poglavje v pripovedi serije samostojnih razstav akademske slikarke, ki jih razvija v okviru svojega projekta zadnjega leta. Predstavitve potekajo v več krajih po Sloveniji, kjer vsak kraj prispeva svoje edinstvene značilnosti in vsaka od razstav oblikuje svoj unikaten koncept. Z nekaj segmenti pa se z njo Nuša Smolič predstavlja tudi v tujini.

Nuša Smolič je oktobra 2022 imela samostojno razstavo risb in slik v Sodnem stolpu v Mariboru. Takrat je napovedala, da bo vsaka njena razstava drugačna. In tega načela se drži še sedaj.

Tako projekt predstavitve razstav na različnih lokacijah predstavlja smerokaz preporoda razmišljanja v njen umetniški svet, je poudarila Smoličeva. S poudarkom na pozornosti do okolja in specifičnega prostora izvedbe vsaka lokacija izrazi svojo edinstveno energijo, hkrati pa oblikuje novo filozofijo izvedbe kot temelj za vsako razstavo posebej. Razstava Metamorfoze opisuje sedmo iz serije projekta, ki bo vključeval še dodatnih pet razstav. Na razstavi se je predstavila s slikarskimi deli na platnu v mešanih tehnikah.

Potovanje skozi čas in prostor

Razstava vabi obiskovalce na potovanje skozi čas in prostor, kjer se življenje prikazuje kot neprestano spreminjanje. Vsak portret postane okno v dušo posameznika, kjer se prepletajo barve, oblike in teksture, ki simbolizirajo preteklost, sedanjost in prihodnost. Vabijo nas k razmišljanju o naravi časa, eksistence in odnosu do transformacij, še izpostavlja Smoličeva. Skupno sporočilo razstave je jasno – življenje je neprekinjen proces sprememb, ki nas nenehno oblikujejo.

Slikarka, modna oblikovalka, mentorica, organizatorka …

Nuša Smolič je umetniško delujoča na domačih in mednarodnih tleh, po izobrazbi akademska slikarka in modna oblikovalka, večna raziskovalka in snovalka kreativnih idej, zagovornica in iskalka lepot življenja, večna povezovalka enako mislečih ljudi. Pri svojem delovanju se posveča slikarskim in performativnim projektom, kjer združuje različne sfere likovne izraznosti in cel spekter njenih izkušenj. Deluje kot umetniška svetovalka, menedžerka, mentorica slikarskih in risarskih tečajev, organizatorica umetniških projektov in samostojna umetnica na raznolikih področjih. Sodeluje z različnimi likovnimi organizacijami, galerijami in umetniki vseh vrst. Njen rek je: “Naj se razvija in živi paleta kreativnih idej in naj se pletejo lepa povezovanja/sodelovanja!”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.