03:19, pet, 26. Apr

VIDEO: V Mariboru na bolniški številni zdravniki, pričakujejo, da bo odsotnost še večja





“Odzivni čas ambulant družinske medicine podaljšan zaradi povečanega števila bolniških,” so sporočili iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor sporoča, da je, zaradi povečanega števila bolniških odsotnosti zdravnikov, odzivni čas posameznih ambulant družinske medicine podaljšan.

“V ZD Maribor je v četrtek, 13. 1. 2022 zaradi bolniškega staleža odsotnih 14 zdravnikov družinske medicine. V naslednjih dneh se pričakuje, da bo odsotnost zdravnikov še naraščala in bo odzivni čas posameznih ambulant družinske medicine zaradi tega daljši,” so sporočili in dodali: “Paciente vljudno prosimo za strpnost in se zahvaljujemo za razumevanje.”

Da lahko pride do tega, je na novinarski konferenci tik pred cepilnimi dnevi izpostavil tudi direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik. Dejal je, da jih skrbi, saj bo danes (v četrtek, 13. 1. 2022) odstotnih 12 zdravnikov družinske medicine, kar pa pomeni 25-odstotni izpad. Ne gre namreč samo za to, da bodo zaradi okužb s koronavirusom zboleli ljudje, ampak da lahko do izpada pride tudi zaradi bolezni zdravstvenega osebja. Pred dvema dnevoma je sicer dejal, da je zdravstvenega osebja tisti hip dovolj in da upa, da bo tako tudi ostalo.

Minister za zdravje Janez Poklukar je pred dnevi izjavil, da se je pogovarjal s predstavniki zdravstvenih ustanov in jim dejal, da bodo morali v tem času zagotoviti kolobarjenje ekip v kritičnih oddelkih, to je tistih, ki morajo delovati 24 ur. Tako da, če pride do množičnih karanten celotne ekipe zaradi okužb ali stikov z okuženim, mora celotna ekipa v karanteno, nadomestiti pa jih mora ekipa, ki je v pripravljenosti. Završnik nam je povedal, da so v zvezi s tem predlogom razpravljali na kriznem štabu. Tako so govorili, da bi morali narediti mehurčke za cele ekipe, ki bi morale biti umaknjene v svojem mehurčku, torej brez stika z drugimi. Svoje zaposlene so pozvali, da maksimalno spoštujejo priporočila. Pred dvema dnevoma je povedal, da imajo dovolj zaposlenih, da bi zagotovili kolobarjenje ekip v teh kritičnih službah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.