00:54, pon, 29. Apr

VIDEO: V Mariboru se odvija teniški turnir i-Vent Open Branik Maribor z odlično zasedbo tekmovalk in tekmovalcev





V Mariboru teče prestižni teniški turnir i-Vent Open Branik Maribor.

Na torkovem uradnem odprtju smo govorili z mariborsko nadvse uspešno teniško igralko Polono Hercog, ki je članica prav Teniškega kluba Branik, ki organizira ta teniški turnir. Zelo je bila optimistična pred današnjo tekmo in izzivom, ki jo čaka. A najprej je spregovorila o samem turnirju.

Sam turnir in Polono Hercog je pohvalila tudi teniška legenda, ki je Maribor prinesla na svetovni zemljevid tenisa, Mima Jauševec. Spomnila se je, kako je bilo nekoč, in ugotavljala, kako se ta šport razvija. Poudarila je, da vidi potencial tako turnirja kot samega tenisa v Mariboru še naprej.

Mariborski teniški turnir, ki bo do konca tega tedna, je prepoznan in uveljavljen v vsej regiji. Tenis Slovenija, nekdanja Teniška zveza Slovenije, pa se je še pred začetkom serije turnirjev po Sloveniji, odločila za sodelovanje s Slovenskimi železnicami, ki lahko brezplačno prevažajo z vlaki športnike, ki sodelujejo na turnirjih.

K turnirju je pristopilo tudi podjetje i-Vent kot sponzor, direktor Milan Kuster je poudaril, da gre za odličen turnir in da mesto potrebuje razvoj kulturnih in športnih dogodkov.

Prav zaradi tega je njemu in mnogim drugim  zelo pozitivno, da se tenis v Mariboru s tem turnirjem nadaljuje. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.